Izvor: Radio 021, 18.Avg.2019, 07:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sa tribine o prinudnom iseljenju poručeno: Zbog interesa poverilaca, građani završavaju na ulici

Aktivista Združene akcije "Krov nad glavom" Nemanja Pantović izjavio je da je u Srbiji u toku "treći krug tranzicije", nakon kojeg će i građani ostati na ulici, bez svojih stanova.

"Sve se radi u interesu poverilaca, danas u interesu jednog kupca, drugi put u interesu banke ili korporacije, ili sina izvršitelja, jer se zakoni i pišu po njihovom slovu. Ovo je treći krug tranzicije gde će da prodaju privatnu imovinu građana, pa ćemo svi ostati na ulici", rekao je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Pantović na tribini u stanu porodice Ninić, čije je iseljenje u više navrata sprečila inicijativa "Krov nad glavom".

Pantović je dodao da porodica Ninić živi u neprestanom strahu od dolaska izvršitelja i policije, sa imovinom koja im je spakovana u torbama.

Neposredno pred početak tribine, pred stanom se pojavio i jedan od kupaca Bojan Rastovac, koji je negirao navode Ninića da je nezakonito kupio njihov stan. On je kazao da je u januaru ove godine postignut sporazum o prodaji stana sa Ninićima, a da su se oni kasnije predomislili, te da su i sami oglašavali stan na prodaju, ali neuspešno.

Slobodanka Ninić je na tribini demantovala njegove reči, navodeći da njen muž jeste s njim postigao dogovor, ali da kupac taj dogovor nije ispoštovao.

"Suprug je pristao na to da oni prodaju stan i plate troškove izvršenja, ali oni to nisu ispoštovali. To je sve bio pritisak, ucena, zbog čega je moj muž podneo i krivične prijave", kazala je Slobodanka Ninić i dodala da njoj pripada pola stana, a da su to ignorisali i izvršitelj i kupac.

"Krov nad glavom" je u pozivu na tribinu podsetio da je pri petom pokušaju iseljenja 7. avgusta, policija planirala "na prevaru" da iseli porodicu Ninić, jer je supružnike pozvala na razgovor u policijsku stanicu u isto vreme dok je izvršiteljka, uz pomoć policije, pokušala nasilno da uđe u stan. Nisu uspeli da ih isele, jer je Slobodanka Ninić ostala u stanu koji je polila benzinom, uz pretnju da će ga zapaliti.

Više o poslednjem pokušaju prinudnog iseljenja porodice Ninić iz stana u Ulici Modene možete čitati u našem tekstu OVDE.

Autor: 021, Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.