Izvor: Radio 021, 03.Jan.2020, 11:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD zabranjuju cigarete sa ukusima popularnim među tinejdžerima

Američke zdravstvene vlasti zabraniće većinu elektronskih cigareta sa ukusima popularnim medju tinejdžerima, ali sa izuzecima koji će ići u korist proizvodjačima, trgovcima i odraslima koji koriste te uredjaje.

Administracija predsednika SAD Donalda Trampa najavila je da će zabraniti ukuse voća, bombona, mente i slatkiša koji su popularni medju srednjoškolcima, ali će dozvoliti da elektronske cigarete s ukusom mentola i duvana ostanu u prodaji.

Po prvobitnom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << planu Trampa trebalo je da budu zabranjena i ta dva ukusa, ali promena plana će biti pozitivna za višemilionsko tržište elektronskih cigareta, kao i za njihove proizvodjače.

"Moramo zaštititi svoje porodice. Istovremeno, to je velika industrija. Želimo zaštititi i industriju", rekao je Tramp.

Elektonske cigarete su uredjaji koji rade na baterije zagrevajući aromatizovani rastvor koji isprava i udiše se. One su odraslima predstavljene kao manje štetna alternativa tradicionalnim cigaretama, čak i kao "sredstvo za odvikavanje od pušenja".

Ova nova politika je najveći korak savezne vlade SAD u borbi protiv sve većeg korišćenja e-cigareta medju maloletnicima. Po poslednjem vladinom istraživanju svaki četvrti srednjoškolac rekao je da je koristio elektronske cigarete prethodnog meseca, uprkos saveznom zakonu koji zabranjuje prodaju mladjima od 18 godina.

Krajem prošlog meseca Tramp je potpisao zakon o povećanju minimalne starosti za kupovinu svih vrsta duvana i elektronaskih proizvoda sa 18 na 21 godinu.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.