Izvor: Radio 021, 09.Apr.2021, 20:31

Ružić: Srbija i Republika Srpska zajedno će raditi na udžbenicima za srpski, istoriju i geografiju

Ministar prosvete Branko Ružić izjavio je danas da će se zajedno sa Ministarstvom prosvete Republike Srpske raditi na pripremi udžbenika za srpski jezik, istoriju i geografiju.

"Razmotrili smo na koje načine možemo da pojačamo našu saradnju o uvođenju zajedničkih udžbenika za predmete od nacionalnog značaja. Važno je da sačuvamo srpski identitet, ćirilicu i našu istoriju, da istu istoriju i geografiju učimo i zajedno učinimo sve što možemo da se sačuva srpski >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << identitet, jezik i pismo", rekao je Ružić nakon razgovora sa ministarkom prosvete i kulture Republike Srpske Natalijom Trivić.

Dodao je da će se "razmotriti mogućnost da se ovi udžbenici koriste i u svim srpskim školama u dijaspori".

"Jako je važno da se nacionalni i kulturni identiteti naroda sa obe strane Drine identifikuju kao jedno s obzirom na tradiciju", rekla je Trivić.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.