Izvor: Radio 021, 12.Avg.2020, 21:09

Rusija planira proizvodnju pet miliona doza vakcina mesečno

Rusija planira da napravi pet miliona doza vakcina protiv korona virusa mesečno u decembru i januaru, rekao je danas direktor Nacionalnog istraživačkog centra za epidemiologiju i makrobiologiju "Gamaleja" Aleksandar Gintsburg.

"Prema planu, očekuje se da će kompanije dostići svoj pun kapacitet u decembru ili januaru. Kapacitet treba da bude oko pet miliona vakcina mesečno, možda i više", rekao je Gintsburg novinarima.

Ako bude tako, čitava zemlja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << će biti snabdevena adekvatnim lekom za godinu dana, naveo je on. Ruski predsednik Vladimir Putin juče je objavio da je Rusija registrovala prvu vakcinu protiv Kovida 19 u svetu koju je razvio centar "Gamaleja".

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Coronavirus,   Vladimir Putin

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

LAZANSKI O RUSKOJ VAKCINI: Ambasador Srbije otkriva kome se Putin žestoko zamerio (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Avg.2020, 16:01

Ovo je epohalno, zadužuje celo čovečanstvo, a ono što stiže sa zapada je ispolitizovano..Ambasador Srbije u Rusiji Miroslav Lazanski gostujući u Novom jutru TV Pink govorio je o ruskoj vakcini protiv korona virusa, ali i nedavnoj aferu oko srpskog izvoza oružja u Jermeniju...Lazanski je rekao...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.