Izvor: Radio 021, 23.Sep.2019, 10:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rukometaši Vojvodine večeras protiv Pekinga u Zagrebu

Rukometaši Vojvodine igraju večeras utakmicu drugog kola SEHA lige protiv Pekinga u Zagrebu.

Crveno-beli dobro su otvorili sezonu pobedom u SEHA ligi, kada su u Novom Sadu savladali Nekse. Ovog puta na duel idu jednoj nepoznanici, Univerzitetu sporta Peking, koji se od ove sezone takmiči u ovom regionalnom prvenstvu.

Tim koji predvodi legenda hrvatskog rukometa Vlado Šola ubedljivo je poražen u prvom kolu od Vardara, ali golman Vojvodine Svetislav Verkić >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << poručuje da ovo može da bude varljiv meč za Novosađane, jer ne poznaju dovoljno dobro protivnika.

"To uvek otežava pripremu za meč. Takođe, biće to i psihološki teška utakmica, jer nas mnogi smatraju favoritima. Moramo da shvatimo našeg protivnika ozbiljno. Videli smo da su pobedili Izviđač, što pokazuje da imaju kvalitet. Biće ovo zanimljiv duel", kaže Verkić.

Vlado Šola navodi da je ovo prva utakmica koju će igrati na domaćem terenu, dodajući kako su se 20 dana pripremali za susret sa Vojvodinom.

"Očekujemo dobar i težak meč. Pokušaćemo da iznenadimo Vojvodinu i da im uzmemo bodove. U pitanju je tim koji se konstantno poboljšava i koji je veoma dobar. Jedan od njihovih ključnih igrača biće Pribak, njegovo iskustvo i kvalitet je ono što će im pomoći da idu napred. Ipak, nisu toliko brzi u tranziciji iz napada u odbranu, pa ćemo našu igru fokusirati upravo na taj deo".

Ove sezone šampion Srbije ima prilično gust raspored. Po povratku u Novi Sad iz Zagreba imaće veoma malo vremena za odmor i pripremu za naredni meč, pošto ih već u subotu očekuje duel sa slovačkim prvakom Tatranom u Prešovu.

"Naporan raspored. U samo 12 dana igramo četiri utakmice, tri u SEHA ligi i jednu u EHF Kupu kada moramo biti u najboljoj formi. Sigurno ćemo na nekoj od narednih utakmica odmarati pojedine igrače kako bismo izdržali tako naporan ritam. Takođe, mislimo i na to da postignemo što najbolji rezultat na više frontova. Što se prve naredne utakmice protiv Pekinga tiče, mnogi misle da smo apsolutni favoriti, ali mnogi ne znaju da su Kinezi nedavno dobili Izviđača, zatim i treći tim hrvatskog prvenstva. Oni podižu kvalitet iz dana u dan, imaju ozbiljan trenažni rad i stručni nadzor. Na nama je da budemo koncentrisani i pokušamo da odnesemo bodove iz Zagreba", zaključuje Rojević.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.