Izvor: Radio 021, 29.Avg.2019, 11:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rukometaši Vojvodine počinju "Bitku za region": Na Slanu baru stiže Nexe

Rukometaši Vojvodine započeće sezonu utakmicom protiv hrvatskog Nexea u SEHA ligi, u ponedeljak, 2. septembra, na Slanoj bari.

Voša je prošle godine osvojila tripl krunu, a u SEHA ligi imala je najbolji plasman otkad se nadmeće u ovom šampionatu. Klub iz Našica je u sezoni za nama bio vicešampion Hrvatske, a odlične partije pružao je u regionalnom takmičenju.

Ove sezone u SEHA ligi ima više timova, a crveno-beli se nalaze u veoma teškoj grupi, gde su joj >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << rivali, osim Nexea, još i Vardar, Tatran, Zaporožje, Univerzitet Pekinga.

Šef stručnog štaba Vojvodine Boris Rojević kaže da je pred igračima nikad jača SEHA liga, ukazujući na to da čak sedam ekipa igra i Ligu Šampiona. Tu je osam državnih prvaka i dva kluba koji su igrali finale Lige šampiona prošle sezone.

"Vojvodina će pokušati da nađe mesto među takvim velikanima. Pokazali smo prošle sezone da možemo sa svakim da igramo ravnopravno. Niko nas nije nadigrao i to ćemo pokušati da učinimo i ove sezone. Izmenili smo malo tim. Otišli su nam važni igrači u odbrani poput Trkulje i Čelice, došli su iskusni Pribak i reprezentativac Sretenović. Pokušavamo da uigramo nove igrače i sigurno da se ne može očekivati da sada budemo u top formi. Međutim, igre sa Dobojskog turnira, gde smo samo zbog jednog gola izgubili priliku da se borimo za trofej, ulivaju nam optimizam", navodi Rojević.

On dodaje da je Nexe odličan tim, koji godinama gradi svoj sistem, zbog čega očekuje odličnu rukometnu utakmicu.

Ulaz na meč će biti slobodan, ali će karte morati da se preuzmu na blagajni SC Slana bara. Oni koji budu prisustvovali fudbalskoj utakmici između Vojvodine i Crvene zvezde, uz kupljenu ulaznicu će dobiti besplatno i kartu za meč prve utakmice SEHA lige na Slanoj bari.

Autor: Zoran Strika - strika@021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.