Radnicima Goše u štrajku priključila se grupa iz Vodovoda

Izvor: Radio 021, 19.Jun.2017, 15:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radnicima Goše u štrajku priključila se grupa iz Vodovoda

Radnici fabrike šinskih vozila Goša iz Smederevske Palanke i dalje štrajkuju jer im nisu isplaćene zarade, a danas im se pridružila i grupa radnika gradskog javno-komunalnog preduzeća Vodovod.

Radnici Goše su štrajk nastavili novom blokadom železničkog i drumskog saobraćaja i od 9 do 10 časova su blokirali pružni prelaz na regionalnom putu Smederevska Palanka-Velika Plana, kod kasarne.

Blokiran je bio drumski ali i železnički saobraćaj na pruzi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Beograd-Niš. U Štrajkačkom odboru su kazali da je situacije nepromenjena, da nema pregovora sa rukovodstvom i vlasnikom fabrike i da će radnici nastaviti štrajk i blokade, kako bi li skrenuli pažnju nadležnih na njihove probleme.

Radnici Goše se nadaju da će državni organi da posreduju u nalaženju rešenja, kako bi naplatili svoja potraživanja i okončali štrajk. "Niko nas ne čuje, niko nas ne vidi", rekao je agenciji Beta potpredsednik Štrajkačkog odbora u Goši Mario Stojanović. On je dodao da radnici nikoga ne žele da ugroze, ali da im je strpljenje na izmaku jer su im "životi ugroženi".

Stojanović je naglasio da radnici "ništa ne traže od države", osim povezivanje radnog staža, overu zdravstvenih knjižica i da im poslodavac isplati zaostale plate. Štrajkački odbor tvrdi da protest nema političku pozadinu, već da se radnici bore za svoju egzistenciju.

Zaposleni u Goši bili su u štrajku od početka marta do sredine maja ove godine zbog neisplaćenih zarada, nepovezanog radnog staža i neoverenih zdravstvenih knjižica. Bivši vlasnik Goše, firma Žos iz Trnave, u Slovaškoj, prodao je krajem marta fabriku kiparskoj kompaniji Lisnart za 4,2 miliona evra, ali radnici veruju da je reč o "poslovnoj akrobaciji" i da je fabrika i dalje u vlasništu istih ljudi.

Autor: Beta
Pogledaj vesti o: Štrajk

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.