Izvor: Radio 021, 29.Dec.2018, 18:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radijski voditelj Daško Milinović uhapšen zbog navodnih pretnji narodnom poslaniku

Novosađanin Daško Milinović priveden je u četvrtak pod sumnjom da je na internetu pretio narodnom poslaniku.

On je to saopštio publici u svojoj vanrednoj emisiji "Alarm" koja je se emituje na internetu.

Priveden je zbog sumnje da je pretio narodnom poslaniku, ali nije tačno navedeno kom. Kako je objasnio, policajci su ga u četvrtak priveli na informativni razgovor, nakon čega mu je određen pritvor od 48 sati.

"Na sreću, nije trajalo 48 sati, odveli >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << su me u Beograd, u Odeljenju za visoko-tehnološki kriminal sam dao iskaz. Ujutru su me izveli pred tužioca i potom pred sudiju. Dao sam iskaz pred tužiocem da smatram da je cela stvar smešna, objasnio o čemu se zapravo radi i da je to jedna politička brljotina. Posle toga sam isto ponovio i pred sudijom, koji je na svu sreću bio razuman, i ja sam prilično lepo izneo ceo slučaj i čovek me je razumeo", kazao je Milinović, dodajući da se na slobodi našao u petak u popodnevnim satima.

U kratkom uključenju na internetu sa svojim radijskim parom Mladenom Urdarevićem, on je poručio da je društvo u velikom problemu i da solidarnost nikada nije bila potrebnija.

"Mislim da sam shvatio jednu stvar, a to je da je ovo društvo u jako velikom problemu i da je stranka koja nam upropaštava živote toliko moćna i toliko umešana u sve živo. Moramo se ili pobuniti kao ljudi ili biti spremni da jednog po jednog odvode, hapse, sklanjaju i ostalo. Situacija je stvarno užasna. Nikada nam nije bila potrebnija solidarnost. Moramo svi da budemo jedni drugima na oku. Kad se ovako nešto desi, jedino javnost i solidarnost mogu da te spasu u tom trenutku", rekao je on povodom privođenja.

Njegov kolega Mladen Urdarević našalio se da je već pripremio hiljadu majica "Free Milinović", ali da mu je kolega prebrzo pušten, te da nije uspeo da ih proda.

Podsetimo, Urdarević i Milinović su vodili jutarnji program na O radiju (internet radiju Radio-televizije Vojvodine), a nakon prekida saradnje, pokrenuli su sopstvenu emisiju, takođe na internetu.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.