Izvor: Radio 021, 14.Feb.2019, 18:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RSE: Druga popravka ploča u Knez Mihailovoj za manje od godinu dana, koštaće 25.000 evra

Radovi na popravci oštećenih ploča u Knez Mihailovoj ulici, najprometnijoj beogradskoj pešačkoj zoni koji su u toku, koštaju tri miliona dinara (oko 25.000 evra) bez uračunatog poreza na dodatu vrednost, navodi se u pisanoj izjavi Gradske uprave Grada Beograda za Radio slobodna Evropa (RSE).

RSE podseća da je deo ploča u Knez Mihailovoj ulici rekonstruisan i u periodu od maja do jula 2018. godine, ali su poslednjih meseci vidljivo ispucale i izašle iz ležišta.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 <<
Kako se navodi u odgovoru "Puteva Srbije", koji je za RSE dostavio Sekretarijat za informisanje grada Beograda, "u Knez Mihailovoj ulici uočen je veći broj mesta, manje ili veće površine, gde su očita pomeranja granitnih ploča".

Dodaje se i da postoji više uzroka za ova pomeranja.

"Prilikom prolaska servisnih i dostavnih vozila kroz pešačku zonu, preko granitnih ploča, stvara se mogućnost krzanja i lomljenja ploča. Ploče koje su pomerene iz ležišta izazivaju pomeranje i jednog broja susednih granitnih ploča i kocki. Ova pojava je primetna upravo na potezima u Knez Mihailovoj ulici kuda se kreću dostavna vozila", stoji u odgovoru koji je RSE dobio.

Dodaje se i da je "nakon zimskog perioda sa intenzivnim snežnim padavinama i čišćenja i uklanjanja snega i leda sa popločanih površina, na pojedinim granitnim pločama došlo do oštećenja".

"Pored navedenog, oštećenja se javljaju i prilikom izvođenja hitnih intervencija i usled namernih kvarova", navodi se u pisanom odgovoru Gradske uprave Grada Beograda i JP "Putevi Srbije" za RSE.

Autor: Radio slobodna Evropa

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.