Izvor: Radio 021, 10.Jul.2019, 13:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putopis "Zemlja izlazećeg sunca u očima umetnika" u četvrtak na "Letu na Trgu galerija"

Putopisna priča Snežane Petrović "Zemlja izlazećeg sunca u očima umetnika" moći će da se čuje u četvrtak, 11. jula, u okviru "Leta na Trgu galerija".

Snežana Petrović, grafičarka i slikarka iz Novog Sada, donosi putopisnu priču sa Dalekog istoka, zahvaljujući priznanju sa Međunarodnog trijenala male grafike, jednom od najznačajnijih priznanja u oblasti grafike, koje joj je ove godine uručeno u Tokiju.

Pričom i slikom o kulturi i znamenitostima "zemlje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << izlazećeg sunca", autorka će predstaviti lično viđenje Japana, kao intimni doživljaj jednog umetnika.

Priča u vrtu Spomen-zbirke Pavla Beljanskog i Galerije Matice srpske, na Trgu galerija, počinje u 21 sat. Ulaz je besplatan.

"Leto na Trgu galerija" tokom letnjih meseci organizuju tri muzejske institucije - Spomen-zbirka Pavla Beljanskog, Galerija Matice srpske i Galerija likovne umetnosti poklon zbirka Rajka Mamuzića.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.