Izvor: Radio 021, 02.Mar.2021, 14:57

Prodato odmaralište "Vojvodina" u Igalu, u pokrajinsku kasu ide 147,6 miliona dinara

Suvlasnički udeo Pokrajinske vlade u Odmaralištu "Vojvodina" sa depandansom u Igalu u Crnoj Gori prodat je Privrednoj komori Vojvodine za 147,6 miliona dinara.

Privredna komora Vojvodine je drugi suvlasnik odmarališta pa je do kupovine došlo putem prava preče kupovine.

Navodi se da su kupoprodajnu cenu prodatog suvlasničkog udela utvrdili licencirani procenitelji.

"Pokrajinska vlada će nastaviti, preko Uprave za imovinu, sa prodajom nepokretnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << zainteresovanim privrednim subjektima i drugih objekata koje ima u svom vlasništvu, a koji ne služe za funkcionisanje Uprave, ustanova i službi ili se nalaze u zapuštenom stanju pa su za njihovo stavljanje u funkciju neophodna velika finansijska sredstva", navodi se u informaciji.

U pitanju je hotel površine 421 m2 u osnovi i poslovni prostor ugotiteljstva površine 365 m2 na katastarskoj parceli broj 927 KO Topla.

Prodajom je bilo obuhvaćeno i dvorište površine 110 m2, kao i zemljište pod objektom. Na katastarskoj parceli 1013 KO Topla prodavao se hotel spratnosti podrum+prizemlje+dva sprata i potkrovlje, površine u osnovi 930 m2. Takođe, i drugi hotel - trospratna zgrada površine u osnovi 1.065 m2. Ova celina podrazumeva i dvorište od 2.589 m2 i zemljište pod objektima.

Prodaja je oglašena sa teretom spora, koji se vodi pred Privrednim sudom Crne Gore po tužbi "Igaloprometa", radi utvrđivanja prava suvlasništva nad hotelom, sa poslovno-ugostiteljskim prostorom i dvorištem.

Postoji i opterećenje sa vremenski ograničenim pravom korišćenja 19 smeštajnih jedinica hotela, u korist Ministarstva finansija Srbije, Poreske uprave i Regionalnog centra Novi Sad.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.