Izvor: Luftika.rs, 21.Maj.2020, 17:27

Priznajte, iznajmili biste krevet u švajcarskom hotelu sa 0 zvezdica (Foto)

Šta vam prvo pada na pamet kada se pomene luksuzni smeštaj? Verovatno hotel sa pet zvezdica… Međutim, Švajcarska, koja čitavom svojom površinom izgleda kao da ima pet zvezdica, poseduje hotel koji nema nijednu.
Null Stern hotel zapravo je delo dvojice braće, konceptualnih umetnika Franka i Patrika Riklina koji su ovim projektom želeli da pošalju poruku o prirodnim lepotama švajcarskih Alpa, ali na jedan malo drugačiji način. Malo više.
Sam naziv znači bukvalno “nula >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << zvezdica”, a sobe u ovom “hotelu” nemaju ni prozore, ni vrata, pa ni krov.








View this post on Instagram















Celebration of Null Stern 2017 www.nullsternhotel.ch #konzeptkunst #nullsternhotel #subversiveart #selfisolation #staysafe #immobilienbefreit #hotelzimmer #modernerButler #butler #zerorealestate #rerecycle #swissness #ostschweiz #göbsi #appenzellerland #appenzellerland #nullstern #zerostarhotel #inpo2027 #frankundpatrikriklin #riklinbrüder #riklins #atelierfürsonderaufgaben #sonderaufgaben #postmysteriös #riklinbrothers #nachttischlampe #kunstimöffentlichenraum #nullsterntheonlystarisyou mit: @mirjamsantaguida und @ra_pass Foto: AfS
A post shared by Null Stern Hotel (@nullstern_zerostarhotel) on Apr 29, 2020 at 3:57am PDT


Ovo zdanje otvoreno je još 2016. i imalo je na raspolaganju nekoliko soba, odnosno apartmana – Schwendi, Stump i Burst, koji su se nalazili na oko 1.200 metara nadmorske visine u kantonu Sen Galen.
Međutim, možda reč “sobe” nije najsrećniji izbor s obzirom na to da su u pitanju postolja s bračnim krevetom i uz to noćnim ormarićima usred planinske divljine.
Možda ćete primetiti da ovoj slici nedostaje bar toalet, ali za one koji su odsedali u ovom jedinstvenom luksuzu, u neposrednoj blizini su imali kolibu s toaletom, ali i batler koji im je bio na raspolaganju.








View this post on Instagram















Celebration of Null Stern 2016 www.nullsternhotel.ch #konzeptkunst #subversiveart #nullsternhotel #gasslihof #nullstern_original #artsafiental #artwork #copyright #landart #newlandart #artonomie #immobilienbefreit #zerorealestate #rerecycle #swissness #ostschweiz #alpsartacademy #nullstern #zerostarhotel #inpo2027 #frankundpatrikriklin #riklinbrüder #riklins #atelierfürsonderaufgaben #sonderaufgaben #postmysteriös #riklinbrothers #nachttischlampe #kunstimöffentlichenraum #nullsterntheonlystarisyou Foto: Keystone / Ennio Leanza mit: @thomas_buchli @gasslihof.thalkirch
A post shared by Null Stern Hotel (@nullstern_zerostarhotel) on Aug 27, 2018 at 4:05am PDT


Jedna noć za ovu avanturu koštala je nešto više od 200 evra, a lista čekanja je bila ogromna, piše portal Nova.
Null Stern hotel trenutno ne posluje, ali se za ovo leto priprema svojevrsni spin-off hotel sa sobama bez krova i zidova koji će obuhvatiti još veći broj lokacija u Švajcarskoj. Zvaće se Zero Real Estate.
Vodi najbolji hotel u Francuskoj, dobila je ime po Čolinoj pesmi i na Alpima je zaposlila 18 Srba

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.