Izvor: Radio 021, 04.Jan.2019, 22:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prijave protiv organizatora skupa "Podrška Pravdi za Davida" u Banjaluci

Policijska uprava Banjaluka podnela je Osnovnom sudu u Banjaluci zahtev za pokretanje prekršajnog postupka protiv tri osobe koje su bile organizatori javnog skupa "Podrška Pravdi za Davida".

Pokretanje postupka policija je tražila protiv Pavla Kneževića, Bojane Gajanović i Anje Grubačić.

– Organizatori javnog skupa se nisu pridržavali obaveza propisanih Zakonom o javnom okupljanju Republike Srpske, te su nakon održavanja prijavljenog javnog skupa na Trgu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Krajnine, organizovali i vodili neprijavljen javni skup u pokretu – rekli su u banjalučkoj policiji.

Oni dodaju da su organizatori zajedno sa okupljenim građanima, zaustavljali i održavali javni skup u blizini objekata koji se posebno obezbeđuju, ispred objekta RTRS i stambene zgrade u kojoj živi patolog Željko Karan.

- Na više lokacija potpuno su blokirali i obustavljali saobraćaj, a zatim na parkingu u Vidovdanskoj ulici onemogućili izvođenje predviđenog kulturno-zabavnog programa – istakli su u policiji, piše Srpskainfo.

Takođe, organizator javnog skupa nije obezbedio red i mir na javnom okupljanju. što je za posledicu imalo činjenja više prekršaja, dodaje se.

- Nastavljamo rad na utvrđivanju odgovornosti redarske službe zbog nepostupanja po Zakonu o javnom okupljanju, kao i na identifikovanju i drugih osoba koje su učestvovale u činjenju prekršaja i krivičnih dela – rekli su u PU Banjaluka.

Autor: Blic

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.