Izvor: Luftika.rs, 24.Feb.2021, 17:42

„Priča o Vasi Ladačkom“ na švedskom: Skandinavski muzičar Đoletu u čast (VIDEO)

Građani svih nekadašnjih jugoslovenskih republika danima se opraštaju i oporavljaju od šoka zbog iznenadne smrti Đorđa Balaševića, a njegove legendarne pesme pevaju se i pevaće se još dugo. Obeležio je naše živote, generacije i njihova detinjstva, prve ljubavi i razočaranja.
Njegova muzika i besmrtni stihovi spajali su sve narode Balkana i to se pokazalo još izraženije nakon Đoletovog poslednjeg izdaha. Odlazak panonskog mornara, kako će ga mnogi pamtiti, uticao je i na muzičare >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << daleke zemlje Vikinga, a jedan švedski autor preradio je Balaševićev čuveni hit.
Loke Niberg otpevao je na švedskom „Priču o Vasi Ladačkom“ i pokazao da je Đorđe imao obožavaoce daleko van granica ovih naših zemalja sa brdovitog Balkana.
Poslušajte mali omaž Balaševiću i kako ova prelepa balada zvuči na švedskom jeziku.

Dve devojčice i gromki aplauzi za most Đorđa Balaševića u Tuzli (VIDEO)

Nastavak na Luftika.rs...






Povezane vesti

VIDEO: Znate l' priču o Vasi Ladačkom, ali na švedskom?

Izvor: Radio 021, 24.Feb.2021

Švedski muzičar Lok Niberg otpevao je pesmu Đorđa Balaševića "Priča o Vasi Ladačkom" na svom jeziku, u čast preminulom kantautoru...Obradu je objavio na svom jutjub kanalu, u subotu, 20. februara, dan nakon tužne vesti...Video ima skoro 12.000 pregleda i naišao je na pozitivne reakcije, sudeći...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.