Izvor: Luftika.rs, 24.Jan.2022, 17:31

Prerušena u muškarca 10 godina radila u rudniku, danas ima svoju firmu i 70 zaposlenih (VIDEO)

Pili Husein iz Tanzanije, prerušena u muškarca, radila je u rudniku 10 godina. Kako ženama nije bilo dozvoljeno da rade u rudniku, predstavljala se kao snažan, jak muškarac.
– Radila sam od 10 do 12 sati dnevno, nekoliko stotina metara ispod zemlje. Radila sam hrabrije i odvažnije od bilo kog muškarca. Bila sam jaka i mogla sam bez problema da odradim isto kao i muškarac.
Znala je da se spusti i na 600 metara dubine, čineći to sa više hrabrosti od mnogih drugih muškaraca.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << /> – Ponašala sam se kao gorila. Mogla sam da se potučem, psujem, nosim veliki nož kao ratnik. Niko nije znao da sam žena jer sve sam radila što i drugi muškarci rade.
“Maska muškarca” je bila izuzetno ubedljiva i bio je potreban niz čudnih okolnosti za razotkrivanje njenog pravog identiteta.
Sve je počelo da se odmotava kada je jedna žena prijavila da ju je neko od rudara silovao, a Pili je uhapšena kao “glavni osumnjičeni”.
Kada je došla policija, muškarac koji je bio odgovoran za silovanje, uperio je prst u Pili i rekao: ”To je on uradio”. Pili je uhapšena i saterana u ćošak nije imala drugog izbora nego da otkrije svoju tajnu.
Pošto je jednostavnim fizičkim pregledom potvrđeno da je žena, ubrzo je bila oslobođena.
I pored toga, rudarima je i dalje bilo teško da poveruju da Pili nije muško i da je uspela tako dugo da ih zavarava.
Tokom svih tih godina, niko nije posumnjao da je žena. Nakon 10 godina njen trud se isplatio. Našla je dva grumena tanzanita, koji je hiljadu puta ređi od dijamanta.
Od zarađenog novca izgradila je kuće za majku i oca, kao i sestru bliznakinju. Kupila je dodatni alat za rudarske poslove i počela da zapošljava druge rudare da rade za nju.
Danas, Pili je uspešna, poslovna žena. Poseduje sopstvenu kompaniju za iskopavanje i zapošljava 70 radnika.

Radnicima uplatio Loto za 60.000 dinara i postao milioner, ali svi su skakali od sreće

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.