Izvor: Radio 021, 23.Jul.2020, 10:26

Preminuo ispred kovid ambulante, nadležni ga prekrili čaršavom i ostavili na istom mestu više sati

Z. Ž. (63) u invalidskim kolicima preminuo je juče ispred kovid ambulante u Pančevu, a nadležni su ga pokrili belim čaršavom i ostavili na istom mestu nekoliko sati.

Kako portal 013info.rs piše, prema svedočenju Đure Vlajića koji je i napravio snimke, ovaj muškarac u kolicima još oko 14:30 časova na ulici ispred kovid ambulante, a već nešto posle 16 časova na istom mestu bio je prekriven belim čaršavom.

"I dalje sam u šoku. Neljudski je. Čovek >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << je kada sam prvi put prolazio bio u teškom stanju i očigledno na ulici u tesnoj hladovini ispred kovid ambulante čekao je na svoj red da mu se ukaže pomoć. Sa nekom maskom na licu. Kada sam drugi put prošao, oko sat i po vremena kasnije bio je na istom mestu. Ali sada na suncu, preminuo. Isto u kolicima samo glave prekrivene belim čaršavom", priča za pančevački portal Vlajić, autor snimaka i radnik Sekretarijata za inspekcijske poslove gradske uprave Pančevo.

Vlajić kaže da je crveni kombi koji se nalazio u blizini preminulog čoveka bio jasno obeležen da pripada Domu za lica ometena u razvoj "Srce u jabuci".

"Rekao sam tim ljudima koji su se pojavili u skafanderima da su čoveka u takvom stanju držali na suncu, samo koliko sam ja video i snimio, od 14:37h. Kada su mi rekli da je preminuo pitao sam a što ga ne sklone, što ga drže na suncu i letnjih 35 stepeni na ulici. Samo su mi odgovorili kako čekaju inspekciju i da dođe na lice mesta. Pa kakva inspekcija, ako smo ljudi moramo da brinemo o ljudima, i o preminulom i o ljudima koji prolaze ulicom", priča Vlajić.

Kako piše 013info, kovid ambulanta već nekoliko meseci radi u staroj zgradi u Zmaj Jovinoj, a odnedavno je ponovo otvorena 24 sata. Pacijenti čekaju u omanjem dvorištu, uz nekadašnje garaže Hitne pomoći, bez obzira na vremenske (ne)prilike.

Više javno tužilaštvo u Pančevu saopštilo je da je osoba koja je preminula u sredu, 23. jula u popodnevnim časovima ispred kovid ambulante Doma zdravlja Pančevo, Z. Ž rođen 1957. godine sa poslednjim prebivalištem u Domu za lica ometena u mentalnom razvoju "Srce u jabuci".

Kako je za 013info rečeno u tužilaštvu on je preminuo ispred kovid ambulante nakon transporta iz Doma čiji je korisnik bio.

U okviru predistražnog postupka Tužilaštvo je naredilo da policija prikupi obaveštenja od svih odgovornih lica Doma "Srce u jabuci" koja su učestvovala u ovom događaju.

Iz Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja za Insajder je rečeno da je korisnik po nalogu lekara odvezen u kovid ambulantu kako bi se obavilo snimanje pluća, a zatim u Dom zdravlja radi analize krvi, te je nakon toga ponovo vraćen u kovid ambulantu radi rezultata.

"Nažalost preminuo je ispred kovid ambulante. S obzirom na to da je preminuo na javnom mestu bilo je neophodno sačekati policiju i Hitnu pomoć, kako bi konstatovali smrt", saopšteno je iz Ministarstva.

Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo saopštio je juče da je virus korona potvrđen kod tri korisnika ovog Doma, a da epidemiolozi ZZJZ Pančevo u ustanovi rade epidemiološku procenu i po potrebi uzorkuju korisnike i zaposlene.

Autor: 013info.rs, Insajder

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

TUGA: U Pančevu mrtav čovek ostavljen satima u kolicima ispred Kovid ambulante

Izvor: Luftika.rs, 23.Jul.2020

Stariji Pančevac u invalidskim kolicima preminuo je juče ispred kovid ambulante u Pančevu, a nadležni su ga pokrili belim čaršavom i ostavili na istom mestu nekoliko sati.. Kako portal 013info.rs piše, prema svedočenju Đure Vlajića koji je i napravio snimke, ovaj muškarac u kolicima još oko...

Nastavak na Luftika.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.