Premijere hokejaša i košarkaša Vojvodine, rukometaši startuju na evropskoj sceni, fudbaleri u dobrom ritmu

Izvor: Radio 021, 05.Okt.2018, 10:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Premijere hokejaša i košarkaša Vojvodine, rukometaši startuju na evropskoj sceni, fudbaleri u dobrom ritmu

Ljubitelji sporta u Novom Sadu svakako će imati pred sobom kvalitetan izbor za vikend ukoliko se odluče da izađu iz kuće i pogledaju neki od mečeva koji će se igrati u subotu veče.

Svoj premijerni meč u novoj sezoni imaće hokejaši Vojvodine u okviru regionalne lige, aktuelni rukometni šampioni imaju prvi evropski nastup u svom domu na Slanoj bari, a utakmicu redovnog kola u okviru nacionalnog šampionata odigraće i fudbaleri Vojvodine.

Problem za one koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << bi želeli da gledaju uživo dve ili tri utakmice će biti taj što se sve tri igraju u istom terminu, u subotu s početkom u 18 časova.

Hokejaši Vojvodine startuju u novoj sezoni utakmicom protiv Zagreba. Prošle sezone Novosađani su se posle nekoliko godina pauze vratili na scenu i odigrali vrlo solidno. Ligu koju čine slovenački, hrvatski i dva srpska kluba završili su na osmoj poziciji sa osam trijumfa, a prošle sezone prvi trijumf imali su upravo protiv Zagreba u svojoj dvorani i slavili tada sa 2:1.

Subotnji duel između Vojvodina i Zagreba igra se u Ledenoj dvorani Spensa od 18h.

Rukometaše Vojvodine u subotu očekuje prvi ovosezonski nastup u Evropi. Novosađani će biti domaćini u prvom meču 2. kola EHF Kupa holandskoj ekipi Green Park Tigers iz Alsmera.

Šestostruki prvaci Srbije su znatno podmladili tim i već odigrali nekoliko mečeva u Seha ligi. Osvojili su protekle nedelje i Superkup Srbije pobedivši Železničar pa s optimizmom očekuju i prvi evropski duel.

Meč u sportskom centru Slana Bara počinje u 18 časova, a ulaz je slobodan.

Fudbaleri Vojvodine sa novim trenerom Dragomirom Okukom su u seriji od tri uzastopne pobede, dve u prvenstvu i jednom u kupu. Sada ih očekuje duel sa Napretkom, pa potom dvonedeljna pauza u šampionatu.

Oba tima igraju promenljivo ove godine i deli ih samo bod na tabeli, pa je blaga prednost ipak na strani domaće ekipe. Susret na Karađorđu počinje u 18 časova.

U novom šampionatu ovog vikenda startuju i košarkaši Vojvodine, a njihov premijerni meč je u nedelju. Gostovaće novom prvoligašu, ekipi Novog Pazara.

Podsetimo, nakon dve decenije pauze crveno-beli su se prošle godine vratili u elitni rang, čak i izborili Superligu u kojoj su zabeležili dve pobede u deset mečeva. Tokom leta otišli su im nosioci igre iz prošle sezone, došli su novi igrači, a više o ambicijama kluba u predstojećoj sezoni čitajte OVDE.

Meč u Novom Pazaru igra se u nedelju s početkom u 18h.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.