Prekrečen Balaševićev mural u Novom Sadu, a umesto njega – Balašević (FOTO)

Izvor: Luftika.rs, 06.Mar.2021, 15:02

Prekrečen Balaševićev mural u Novom Sadu, a umesto njega – Balašević (FOTO)

Nedavno preminuli Đorđe Balašević dobio je mural na Limanu u svom Novom Sadu, ali je javnost ubrzo i vrlo surovo ismejala umetnički rad Uroša Štrboje.
Njega su angažovali vlasnici kafića „Biciklana“ na čijem je zidu mural i nastao.
Foto: 021.rs Nakon vrlo negativnih kritika, grafit je prekrečen i na njegovom mestu, na istom zidu, sada je nastao novi mural sa likom Balaševića.
Ovaj drugi uradio je umetnik iz Doboja Deni Božić čiji je crtež sa Balaševićevim >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << likom, nastao u ovom gradu, oduševio region.
Foto: Privatna arhiva  
Nepoznato je da li su Božića takođe angažovali vlasnici „Biciklane“ ili je neki drugi građanin samoinicijativno odlučio da se mora napraviti novi mural.
Rad jednog umetnika bio je predmet osude javnosti koja se često poput dečje surovosti odnosi prema pojedincima. Da li je bilo neophodno uniziti jednog da bi se ispromovisao rad drugog autora?!
Fusnota o Balaševiću

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.