Izvor: Radio 021, 30.Okt.2019, 09:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predstava "Ana Karenjina" premijerno izvedena povodom obnove Velike sale Novosadskog pozorišta

Predstava "Ana Karenjina" izvedena je sinoć u Novosadskoj pozorištu povodom završetka rekonstrukcije Velike sale.

Rekonstrukcija Velike sale i velikog foajea u ovom pozorištu, finansirana je sredstvima iz budžeta Grada u iznosu od oko pet miliona dinara.

"Ponosan sam na to što ovo pozorište nema samo novu fasadu i krov, nego ima novu snagu da čuva duh koji ga prožima više od četiri decenije. Ima snagu da upriliči najbolje predstave, okuplja ljude, podstiče >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << na diskusiju, i neguje kulturu, najpre mađarske nacionalne zajednice. Ulaganjem u Novosadsko pozorište pokazujemo da je Novi Sad bogat u svojoj raznolikosti, da u njemu ne živimo jedni pored drugih, nego živimo zajedno, i da se veoma dobro razumemo. Pomoći ćemo i Kulturnom centru 'Petefi Šandor' na Telepu i to će biti nova kulturna stanica u gradu", naveo je sinoć gradonačelnik Miloš Vučević i posebno istakao značaj Festivala manjinskih pozorišta iz regiona koji organizuje Novosadsko pozorište.

Grad je, preko Uprave za kulturu u 2018. godini izdvojio blizu šest miliona dinara za sanaciju fasade objekta i rekonstrukciju elektroinstalacija u Novosadskom pozorištu, a ove godine opredeljeno je preko 11 miliona dinara za rekonstrukciju krova i izgradnju galerije u magacinskom prostoru u toj ustanovi kulture.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.