Izvor: Radio 021, 19.Avg.2020, 11:19

Pravi crni hleb Pekara "Top Pek" donosi sada i do kućnog praga

Dostava hleba i peciva raspoređena je po zonama, cena je od 160 do 260 dinara za manje porudžbine, dok je za veće količine potpuno besplatna.

Svako jutro, od same zore, Detelinara - tu negde u širem pojasu oko Cankareve ulice miriše tako dobro da čoveku ne preostaje ništa drugo nego da mesečarski prati taj miris koji ga nepogrešivo dovede do Cankareve 1 i mesta gde stanuje Pekara "Top Pek".

Zahvaljujući ovoj pekarskoj manufakturi odskora se i u Novom Sadu može >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << kupiti pravi crni hleb, od pravog crnog brašna, pravljen po drevnoj recepturi, onako kako su to nekada radili po vojvođanskim selima. Stoga ne čudi što se vrlo često na početku Cankareve ulice red otegne do samog njenog kraja.

Hleb u "Top Peku" peku na sušenoj topoli, u zidanim pećima, i u njemu nema ni "a" od aditiva. Prave ga u kombinaciji sa heljdom, raži i speltom. Odnos snaga uvek je 50:50, da se ne uvrede ni crno brašno s jedne strane, ni heljda, raž ili spelta sa druge.

Za pravljenje hleba i peciva zadužena su tri ozbiljno dobra pekarska majstora – Sabolč, Nandor i Zoltan koji su svoje umeće pretvaranja brašna u hleb pekli višedecenijskim iskustvom. Kada je hleb u pitanju, oni nepogrešivo vraćaju točak vremena u najboljem smislu, do mesta kada je ova namirnica značila život, zdravlje, nešto što je okupljalo porodicu oko stola.

Oni koji znaju da je pravi hleb zdrava namirnica, a ne nešto što nas pogrešno uče da je "no no" imperativ naše ishrane, već su se uverili u kvalitet svega onoga što izađe pod imenom "Top Pek". A sada sa ove adrese stiže još jedna odlična, veoma zanimljiva i za Novi Sad nova vest u tretmanu kupaca.

Naime, ovih dana počeli su da dostavljaju svoje proizvode na kućni prag svojih mušterija. Kako to izgleda objasnio je vlasnik pekare Šandor Kiškarolj.

"Na ovaj gest odlučili smo se malo zbog letnje vrućine, a malo i zbog ove pandemijske situacije jer se mnogi boje da stanu u red, retko izlaze, naročito stariji ljudi. Kad se sve to sabere, mislili smo da bi ovo bio korak ka našim mušterijama, neki gest dobre namere.

Dostava hleba i peciva može da bude besplatna, inače je podeljena po zonama. U prvoj zoni besplatna je ako je porudžbina u vrednosti od 600 dinara, u drugoj ako je poručeno u vrednosti od 700 dinara a u trećoj ako su odabrane namirnice teške 800 dinara.

  Prva zona Druga zona Treća zona Cena dostave

Vrednost

naručene

robe 600 dinara 700 dinara 800 dinara Gratis

Vrednost

naručene

robe 300 dinara 350 dinara 400 dinara 50 odsto

Pedeset odsto popusta na cenu dostave kupci imaju: u prvoj zoni ako je ono što su izabrali vredno 300 dinara, u drugoj 350 dinara, a trećoj 400 dinara. Cena dostave mimo ovih količina, odnosno za manje porudžbine su: za prvu zonu 160 dinara, za drugu 190, a za treću 260 dinara", navodi Kiškarolj.

On dodaje da se porudžbine primaju dan unapred i to na telefon: 065 252 38 62.

Kako će se baš od danas na pekarskom pultu u Cankarevoj 1 naći i novitet u vidu projica od čistog kukuruznog griza i kukuruznog brašna, posutih najfinijim susamom, možda je ovo prilika da se i one nađu u poručenoj korpi pekarskih delicija iz Pekare "Top Pek".

Autor: Zakupljeni prostor

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.