Izvor: Luftika.rs, 13.Jul.2020, 12:58

Požarevački zatvorenici odrekli se 100 evra i donirali novac za bolesnu decu

Ukupno 174 zatvorenika Kazneno-popravne ustanove u Požarevcu odreklo se dela novca koji im je uplaćen na ime jednokratne pomoći države od 100 evra za ublažavanje posledica epidemije koronavirusa i na taj način sakupilo donaciju za lečenje bolesne dece u Srbiji u iznosu od ukupno 122.000 dinara.
Kako navodi Ministarstvo pravde, osuđenici su sami došli na ideju da doniraju sredstva. Ministarstvo je podsetilo i da su osuđenici u KPZ u Nišu 2018. godine, zajedno sa zaposlenima, donirali >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << novac za kupovinu pokretnog inkubatora za bebe, piše N1.
Na početku epidemije oko 4.700 osuđenika u najvećim zavodima u zemlji – Sremskoj Mitrovici, Nišu, Zabeli, Pančevu i Novom Sadu, odreklo se jednog suvog obroka u korist najsiromašnijih građana, što je takođe bila akcija koju su osuđeni sami inicirali.
Osuđenici u zavodima u Sremskoj Mitrovici, Nišu, Zabeli i osuđenice u ženskom zatvoru u Požarevcu odmah na početku epidemije počeli su da šiju dnevno i do 6.000 zaštitnih maski za lice za zaposlene i lica lišena slobode u svim zavodima i ta proizvodnja i dalje traje.
Za našu decu! A za vašu – SMS!

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.