Povređen radnik u Sevojnu od prskanja užarenog liva

Izvor: Radio 021, 19.Jan.2018, 14:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Povređen radnik u Sevojnu od prskanja užarenog liva

U Valjaonici bakra u Sevojnu sinoć je radnik R.Đ. (34) zadobio teške povrede izazvane prskanjem liva.

Kako navodi "Blic", užareni liv je radniku iz Arilja naneo opekotine, zbog kojih je najpre prebačen u užičku bolnicu, a zatim hitno u Beograd.

Radnik je bio propisno odeven, imao je na sebi azbestno odelo i zaštitni šlem koji ipak nisu uspeli da ga sačuvaju od povreda, kažu u fabrici.

- Liv je takva vrsta materijala gde oprema ponekad ne može >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << da pomogne, a livnica je okruženje u kakvom se takve stvari dešavaju. Najvažnije je da on nije životno ugrožen. Materijalne štete nema, a proizvodnja je nastavljena posle dva sata, pošto je obavljen uviđaj - rekla je za "Blic" Nataša Pančić, izvršna direktorka Valjaonice bakra.

Ona kaže da nije bilo nikakve eksplozije, da na livnom uređaju nije došlo do havarije i da je greška radnika isključena, već da je proizvodni proces takav da liv zna da isprska.

Autor: Blic

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.