Izvor: Radio 021, 12.Avg.2019, 19:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poverenica: Mladi sve više odlaze iz Srbije, dobar deo se ne vraća

Mladi sve više odlaze iz Srbije, na prvom mestu zbog verovanja da će u inostranstvu imati bolju perspektivu prilikom školovanja, a kasnije i zaposlenja, izjavila je povodom obeležavanja Međunarodnog dana mladih poverenica Brankica Janković.

"Nažalost, dobar deo njih se ne vraća", upozorila je poverenica i dodala da iseljavanje mladih nije samo problem Srbije, već celog regiona.

Poverenica je kao jedan od velikih problema sa kojima se mladi suočavaju istakla >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << nasilje i navela da je prema podacima više od polovine mladih izloženo nekoj vrsti nasilja.

"Vršnjačko nasilje je zabrinjavajuće. Slično je i kada je reč o diskriminaciji - više od polovine mladih je na neki način diskriminasano", ukazuje poverenica Janković.

Prema njenim rečima, mladi su često diskriminisani prilikom zapošljavanja jer se kao uslav traži iskustvo koje oni nemaju gde da steknu.

Pozitivno je to što podaci pokazuju da je uprkos lošoj statistici, procenat nezaposlenih mladih smanjen, ali tek četvrtina mladih radi ono za šta se školovala.

Autor: Fonet

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.