Povećan iznos PDV-a koji se vraća za kupovinu opreme za bebe

Izvor: Radio 021, 01.Feb.2017, 19:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Povećan iznos PDV-a koji se vraća za kupovinu opreme za bebe

Poreska uprava saopštila je danas da je povećan iznos PDV-a koji se refundira za kupovinu hrane i opreme za bebe, kao i limiti koji se odnose na neto prihod i ukupnu imovinu roditelja odnosno staratelja.

Kako je navedeno, pravo na povraćaj PDV-a za kupovinu hrane i opreme za bebe može se ostvariti do iznosa od 75.029 dinara. U prvoj godini starosti bebe može se ostvariti refundacija najviše do 42.873 dinara, a od prve do druge godine starosti bebe u iznosu do 32.155 dinara.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << />
Uslov za ostvarivanje prava na refundaciju je da je ukupan neto prihod roditelja ili staratelja bebe u prethodnoj godini manji od 1.028.970 dinara. Drugi uslov je da je ukupna imovina roditelja na koju se plaća porez na imovinu manja od 25.081.150 dinara.

Rok za podnošenje zahteva za refundaciju je od 1. do 17. februara. Zahtevi se podnose jedinici Poreske uprave prema mestu prebivališta podnosioca zahteva. Poreska uprava uz zahtev kupca prima i fiskalne isečke koje su izdali prodavci hrane i opreme za bebe.

Pravo na refundaciju PDV-a za kupovinu hrane i opreme za bebe traje do usvajanja Zakona o finansijskoj podršci porodicama sa decom.

Autor: Beta/ foto: Pixabay

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.