Izvor: Radio 021, 25.Avg.2019, 10:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Posetioci Štranda sutra pomažu lečenje male Novosađanke Ive Milenkovski

Posetioci Štranda u ponedeljak, 26. avgustabiće u prilici da pomognu lečenje četvorogodišnje Ive Milenkovski iz Novog Sada.

Ova devojčica je obolela od cerebralne paralize. Prevremeno je rođena sa 1.700 grama i od samog rođenja suočena je sa velikim zdravstvenim problemima. Nije disala samostalno, pretrpela je asfikciju, meningitis, sepsu, trovanje jetre, primala transfuziju krvi. Većinu problema je hrabro prebrodila, ali je cerebralna paraliza ostala kao trajna posledica.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << />
Iva svakodnevno vežba, ali motorički daleko zaostaje za vršnjacima. Da bi poboljšali ili bar održali njeno zdravstveno stanje, roditelji, uz saglasnost lekara, kombinuju različite vrste terapija, od kojih su neke veoma skupe. Mesečno je za dodatne terapije potrebno izdvojiti oko 40.000 dinara, što porodica nije u mogućnosti da u potpunosti samostalno pokrije.

Ulaz na novosadsku plažu u ponedeljak se neće naplaćivati, već će umesto toga kraj ulaza biti postavljene kutije za donacije.

Gradsko zelenilo, koje organizuje akcije "Humanitarni ponedeljak" na Štrandu, podseća da je za Jelenu Radović, takođe obolelu od cerebralne paralize, prošlog ponedeljka sakupljeno 120.720 dinara.

Autor: 021

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Posetioci Štranda pomažu lečenje male Novosađanke Ive Milenkovski

Izvor: Radio 021, 26.Avg.2019, 08:40

Posetioci Štranda danas, 26. avgusta biće u prilici da pomognu lečenje četvorogodišnje Ive Milenkovski iz Novog Sada...Ova devojčica je obolela od cerebralne paralize. Prevremeno je rođena sa 1.700 grama i od samog rođenja suočena je sa velikim zdravstvenim problemima. Nije disala samostalno,...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.