Posebno telo će kontrolisati da zemlje istočne Evrope ne dobijaju škart robu

Izvor: Radio 021, 16.Sep.2018, 14:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Posebno telo će kontrolisati da zemlje istočne Evrope ne dobijaju škart robu

Evropski parlament je velikom većinom od čak 464 glasa "za" izglasao izveštaj o različitom kvalitetu proizvoda za istočno i zapadno tržište.

Kako je za "Politiku" rečeno u Odboru za unutrašnje tržište i zaštitu potrošača Evropskog parlamenta, ovo podrazumeva promenu Direktive o nepoštenoj poslovnoj praksi, ali i osnivanje posebnog evropskog tela koje bi se bavilo dodatnim regulisanjem i kontrolom tržišta.

"Ovo je bila nepravda za građane velikog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << dela EU. S pravom se osećamo kao građani drugog reda. Ovo je prilika da pokažemo da Evropski parlament predstavlja sve, da nema istoka i zapada i da smo svi jedna Evropa. Možda nismo svi isti, ali smo svi ravnopravni", izjavila je Biljana Borzan, hrvatska evroparlamentarka i izvestilac za različit kvalitet prehrambenih proizvoda.

Istraživanja su pokazala da se naizgled isti proizvodi slabijeg kvaliteta često plasiraju u zemlje istočne Evrope. Reč je o različitim proizvodima, od deterdženata do dečje hrane koji su bili nekvalitetniji i nezdraviji, a prodavali su se po višim cenama od onih koji se prodaju na zapadu.

Borzan je inače dokazala da se u Hrvatskoj prodavala dečja hrana HIPP lošijeg kvaliteta od one na zapadnom tržištu, posle čega je ovaj poznati proizvođač povukao te proizvode i izjednačio kvalitet dečije hrane.

Autor: Politika

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

ISTI PROIZVOD, A SLABIJEG KVALITETA Od deterdženta do hrane, sve je manjeg kvaliteta za Istočnu Evropu

Izvor: Blic, 17.Sep.2018, 08:54

Evropski parlament je velikom većinom od čak 464 glasa "za" izglasao izveštaj o različitom kvalitetu proizvoda za istočno i zapadno tržište.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.