Izvor: Radio 021, 03.Mar.2021, 13:45

Porodicama iz Bača kojima su izgoreli domovi u požaru kolektivna zgrada, 30 miliona iz pokrajinske kase za radove

Opštini Bač će iz pokrajinske kase biti usmereno 30 miliona dinara za postupak javne nabavke za radove na izgradnji kolektivne zgrade za socijalno stanovanje, u kojoj će biti smeštene porodice iz Bača čiji su domovi izgoreli u požaru u oktobru 2020. godine.

Za šesnaest porodica, koje su ostale bez krova nad glavom u požaru u naselju Ekonomija 1 u Baču, lokalna samouprava je obezbedila privremeni smeštaj. Kako bi se trajno rešilo njihovo stambeno pitanje, Opština je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << donela odluku da se izgradi zgrada za socijalni smeštaj, za šta je obezbeđena projektno-tehnička dokumentacija i građevinska dozvola.

Pokrajinska vlada je u novembru prošle godine već izdvojila gotovo dva miliona dinara za obezbeđivanje privremenog smeštaja za te porodice, u kojima je jedanaestoro dece, kao i za troškove struje.

Na današnjoj sednici je odlučeno da Pokrajina sa 52,4 miliona dinara finansira izgradnju bloka B Predškolske ustanove "Poletarac" u Odžacima, koja ima višegodišnji problem sa listama čekanja na upis predškolaca i dece mlađeg uzrasta.

Kako je poručeno nakon sednice, broj dece koja čekaju na mesto u vrtiću u radnoj 2020/21. godini dostigao je 100, što je više nego duplo u odnosu na prethodnu godinu.

Ukupna vrednost investicije je 62,9 miliona dinara, od čega će Pokrajina obezbediti 52,4, a Opština Odžaci 10,5 miliona dinara.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.