Izvor: Radio 021, 15.Jan.2019, 12:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Porodica tokom leta sedela morala da sedi na podu aviona

Porodica iz Velike Britanije bila je primorana da sedi na podu aviona tokom leta od Menorke do kuće, zato što mesta koja su rezervisali - ne postoje.

Četrdesetčetvorogodišnja Pola Tejlor, njen suprug Ijan i dve ćerke ranije su došli na aerodrom kako bi se ukrcali na let kompanije TUI airlines. Sedišta koja su dobili bila su 41D, E, F, ali su pri ukrcavanju shvatili da ta sedišta ne postoje.

Posada im je ponudila da sede sa njima na pomoćnim sedištima, ali su >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << ih i odatle premestili kako bi pripremili hranu i piće za putnike. Tako je samo desetogodišnja Bruk imala svoje mesto, dok je ostalo troje članova porodice bilo prinuđeno da sedi na podu.

Kasnije im se pridružio i kopilot koji je seo s njima kako bi im se zahvalio za "razumevanje i saradnju".

"Rekao je da nam je jako zahvalan jer da smo pravili problem, poletanje bi kasnilo", izjavila je Pola.

Nadležni organi u Velikoj Britaniji sada ispituju ovaj incident, a kompanija TUI airlines mora da objasni zašto je dozvolila porodici da sedi na podu i tako prekrši sve moguće regulative sigurnosti i letenja.

Porodici je ponuđena odšteta od 1.300 funti.

Autor: B92

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.