Pop Nikodim sam sebi izdao dozvolu da ne nosi masku i objavio je na internetu (FOTO)

Izvor: Luftika.rs, 25.Nov.2020, 15:54

Pop Nikodim sam sebi izdao dozvolu da ne nosi masku i objavio je na internetu (FOTO)

Arhimandrit jednog manastira u okolini Valjeva Nikodim Bogosavljević sam sebi je izdao dozvolu da ne mora da nosi zaštitnu masku i sa ponosom je objavio na internetu. Očekivano, ekspresno je postala hit na društvenim mrežama.
Da je ova svojevsrna potvrda autentična potvrdio je i sam sveštenik u telefonskom razgovoru za portal Direktno. On se poziva na Zakon o crkvama i verskim zajednicama i na članove 46 i 202 Ustava Republike Srbije.
Potvrdu je izdao kao nastojatelj manastira >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << Vozdviženja časnog krsta u okolini Valjeva.

U “potvrdi” piše stoji da je ona namenjena za oslobađanje nošenja maski iz verskih ubeđenja u javnim, opštim i privatnim ustanovama, prodavnicama, prevoznim sredstvima i na otvorenom, radi pokazivanja iste na zahtev pripadnika službi obezbeđenja i ostalih državnih organa.
– Prema pravoslavnom učenju čovek je stvoren po liku i po podobiju Božjem i stavljanjem maske na lice unižava se dostojanstvo čoveka kao Božje i bogolike tvorevine, jer je lice najvažniji deo čovekove ličnosti. Stavljanjem maske se čovek kao slobodna ličnost ponižava i stavlja u robovski položaj – navodi se između ostalog u obrazloženju.
Podsetimo, pokojni mitropolit Amfilohije sveštenika Nikodima Bogosavljevića razrešio je s mesta nastojnika manastira u mestu Dajbabe kod Podgorice.
Bogosavljević je razrešen zbog neprimerene izjave o crnogorskoj naciji, na programu radija Mitropolije “Svetigora” rekao je da “crnogorsku naciju nije stvorio Bog nego đavo, u suštini stvari“.
3 moguća scenarija do kada ćemo morati da nosimo maske

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.