Ponovo uništen mural s likom Zorana Đinđića

Izvor: Radio 021, 13.Mar.2018, 19:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ponovo uništen mural s likom Zorana Đinđića

Mural sa likom ubijenog premijera Srbije Zorana Đinđića kod Filozofskog fakulteta u centru Beograda ponovo je danas uništen, samo dan pošto je obnovljen na 15. godišnjicu njegove smrti.

Poslanik Demokratske stranke Balša Božović objavio je na Tviteru da je mural sa likom Đinđića išaran crvenom bojom preko zaštitne ploče koja je juče postavljena.

Mural je naslikan 21. februara, na dan kada je 1997. godine Đinđić postao gradonačelnik Beograda, a uništen >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << je neposredno potom. Pored lika Đinđića bio je i njegov citat iz perioda kada je bio gradonačelnik: "Grad je po svom imenu beo. Mi ćemo ga napraviti i gradom svetla, 1997"

Predstavnici DS, Nove stranke, Socijaldemokratske stranke i organizacije "Čuvari Starog grada" obnovili su ga juče, na 15. godišnjicu ubistva Đinđića.

Autor: Beta, B92

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.