Ponovo odložena obnova i izgradnja biciklističkih staza na Bulevaru Mihajla Pupina

Izvor: Radio 021, 14.Avg.2018, 11:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ponovo odložena obnova i izgradnja biciklističkih staza na Bulevaru Mihajla Pupina

Upravi za građevinsko zemljište i investicije ponovo nije uspeo tender za tehničku dokumentaciju pešačkih i biciklističkih staza na Bulevaru Mihajla Pupina, pa je izvesno da ovih radova neće biti u ovoj godini.

Ovaj put na tender se javila jedna firma i to "Grad put" iz Loznice, koja je pondila da za 118 dana pripremi dokumentaciju po ceni od 439.000 dinara, ali to nije prihvaćeno jer nisu imali dozvolu za obavljanje geodetskih radova.

Ovo je drugi put da Gradska >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << uprava pokušava da pronađe projektanta za rekonstrukciju dela bulevara od Jevrejske ulice do Žarka Zrenjanina i na Trgu Neznanog junaka, tako da će biciklisti i pešaci još morati da čekaju na nove staze u centru.

Podsetimo da je prema konkursnoj dokumentaciji predviđeno da se na Bulevaru Mihajla Pupina kod Norka i Glavne pošte sagrade posebne biciklističke staze koje bi se protezale iza podzemnih prolaza, duž kolovoza, i imale bi, ako je to moguće, takozvane "tunele za bicikliste" u vidu nadstrešnica.

U delu bulevara, od nekadašnje "Komunalne banke" gde se sada zida Galensov soliter, do Banovine, biće izgrađena posebna biciklistička staza odvojena od pešačke, sa parking mestima za bicikle.

U preostalom delu Bulevara Mihajla Pupina, od Banovine do Varadinskog mosta, postojeće staze bi trebalo da se urede i po potrebi prošire.

Sve ukupno predviđeno je da se rekonstruiše ili sagradi oko 1.090 metara biciklističkih staza.

Autor: 021.rs

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.