Izvor: Radio 021, 18.Jul.2019, 07:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Polila se benzinom i pretila da će se zapaliti ako prinudno isele nju i njenu porodicu

Supruga pukovnika Gojka Lalovića polila se u sredu ujutru benzinom na terasi kako bi sprečila iseljenje njene porodice koju sprovodi Ministarstvo odbrane iz stana na Bežanijskoj kosi, rekla je za Danas njena ćerka Žana Lalović.

Kako je svojevremeno objašnjeno iz Združene akcije Krov nad glavom, porodicu iseljavaju jer je pukovnik Lalović ostao bez mogućnosti da dobije kredit i otkupi stan koji je dobio od vojske, jer je 2005. godine nezakonito penzionisan.

Iako >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << je sud više puta naložio Ministarstvu odbrane da ga vrati u radni odnos, Ministarstvo je odbilo da to učini.

"Nenajavljeno, na prepad, došla je vojna policija. Mama je oko pola devet ujutru primetila vojni džip sakriven između drveća na parkingu, sa dva vojna policajca u njemu. Oko devet časova krenuli su ka ulazu. Trgla sam se i na brzinu pozvala prijatelje da se okupe kako bi sprečili iseljenje. Videli smo kako se penju ka nama sa bravarom. Tata je natopio krpu sa benzinom i seo na nju ispred kućnog praga. Mama se na terasi polila cela. Nisam htela da se pomerim od nje", rekla je za "Danas" Žana Lalović.

Prema njenim rečima, mamu je ubedila da joj da upaljač. Oni koji su došli da ih isele pozvali su vatrogasce i hitnu pomoć dok je ona, vičući sa terase, ukazivala da ni hitna ni vatrogasci, u slučaju vatre, neće biti u mogućnosti da deluju na vreme.

"Sprečite uzrok, a ne posledicu", vikala je Žana Lalović sa terase, ukazujući na loš tretman Ministarstva odbrane i istakla da se porodica obraćala svim državnim institucijama, od Predsedništva pa nadalje, za pomoć i poziv na dijalog sa Lalovićem.

"Samo nas je Zaštitnik građana primio, ali on može da bude samo posrednik. Po Zakonu o vojsci mora da se nađe trajno rešenje, a ne da se moja porodica izbaci na ulicu. Tužiće nas za izazivanje opšte opasnosti, ali mi nikome nismo naudili, sem iz kompletnog očaja sebi, jer državne institucije ne funkcionišu i nemamo kome da se obratimo. Čak smo i na vrata zgrade stavili obaveštenje da se ne puši u hodniku, kako niko ne bi bio povređen", istakla je Lalović.

Ona je primetila da nije u pitanju banka ili institucija privatnog sektora, već Vojska koja je dužna da brine o svim svojim aktivnim i penzionisanim vojnim licima.

Konstatovala je i to da je Lalović bio učesnik u više ratova, o čemu svedoče i odlikovanja koja su mu uručena. Godine 1999. iako nije bio u obavezi, on se kao oficir visokog čina prijavio da bude raspoređen na teren.

Autor: Danas

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.