Izvor: Radio 021, 03.Dec.2018, 21:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policijski sindikat traži komisiju koja će ispitati imenovanja načelnika u MUP-u

Policijski sindikat Srbije najavio je danas da će uputiti zahtev Vladi Srbije za formiranje komisije koja će ispitati rešenja o postavljanjima načelnika i komandira u MUP-u, "kako bi se ispitale sumnje na nepotizam i korupciju".

Uz ocenu da će "nemali broj rukovodilaca u novoj sistematizaciji biti postavljen po principu nepotizma i korupcije", sindikat je saopštio da je takva "negativna selekcija izazvala veliki revolt  zaposlenih u MUP-u i značajno će se odraziti na celokupan >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << sistem bezbednosti".

"Prihvatili smo kao 'normalno' da predstavnici Vlade postavljaju glavne rukovodioce u državnim organima i javnim preduzećima, direktore, generale, po principu ličnog poznanstva i ličnog poverenja. Ali suludo je postavljati rukovodioce srednjeg i nižeg ranga po bilo kakvim drugim kriterijumima, osim profesionalnih", stoji u saopštenju.

Sindikat je zatražio da komisija predstavnika MUP-a i reprezentativnih sindikata "razmotri žalbe na rešenja o postavljenju, pre no što budu prosleđena Žalbenoj komisiji Vlade Srbije, kako bi se utvrdilo da li su neka postavljenja posledica nepotizma ili korupcije".

"Verujemo da Vlada Srbije nije svesna kako se kadrira po MUP-u, i kako je nizak kvalitet kadrova koji se dovodi na rukovodeće funkcije. Naš cilj je profesionalna i nezavisna policija, u službi građana Srbije", kazao je predsednik Policijskog sindikata Srbije Veljko Mijailović.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.