Policija traga za vlasnikom agencije koja nije platila smeštaj za putnike

Izvor: Radio 021, 29.Avg.2017, 12:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policija traga za vlasnikom agencije koja nije platila smeštaj za putnike

Slučaj turista koji su uplatili letovanje preko smederevske agencije "Blu travel vorld" istražuje policija, a u međuvremenu traga se i za vlasnikom agencije Dejanom Milošoskim.

Kako prenose "Novosti", sva letovanja su otkazana, a nepoznanica je mogu li ljudi da povrate pare koje su uplatili za aranžmane.

Podsetimo, afera je izbila kada se prošle nedelje jedan broj putnika vratio sa grčkog ostrva Evija, pošto agencija nije platila apartmane za svoje klijente. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Zbog ovog slučaja reagovalo je i tužilaštvo.

"Istog dana smo policiji uputili zahtev za prikupljanje obaveštenja u ovom slučaju. Policija sada radi na tome", kaže za "Novosti" osnovni javni tužilac u Smederevu Dragana Popović.

Objašnjenje će tužilaštvu i policiji morati da ponudi i vlasnik agencije Dejan Milošoski, koji danima nije dostupan. Agencija je zatvorena, na kontakt telefon se niko ne javlja. Vlasnik je mejlom obavestio partnere da su svi aranžmani otkazani, a većina putnika to je saznala slučajno.

Inače, polazak na letovanje koji je bio zakazan za ponedeljak 28. avgust, otkazan je.

"Otišli smo do agencije da bi nas sačekala zaključana vrata i unutra dve ženske osobe. Supruga vlasnika agencije rekla nam je da su putovanja otkazana. Pitali smo je za povraćaj novca, a ona nas je uputila na 'Milenijum' osiguranje koje će nam, kako je rekla, refundirati uplaćenu sumu. Tamo su nam prvo rekli da nije uplaćena premije da bi nas dva dana kasnije obavestili da imamo polisu", navodi nesuđena putnica Jelena Kolarević.

Cela afera je počela kada je grupi srpskih turista saopšteno da ne mogu da uđu u apartmane koje su platili dok ne doplate 300 evra, jer je agencija, navodno, ostala dužna za prethodnu grupu, a nije platila ni njihov smeštaj. Turisti su se dodatno uspaničili kada su shvatili da "Blu travel" nije član JUTA, pa nema ni "JUTA garanciju" kojom bi im bio obezbeđen smeštaj. Više o samom slučaju pročitajte OVDE.

Autor: Novosti, 021

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.