Izvor: Radio 021, 08.Avg.2019, 07:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policija Hongkonga će farbati nasilne demonstrante kako bi ih kasnije lakše prepoznala

Policija Hongkonga saopštila je da će ubuduće u sukobu sa huliganima koristiti specijalnu boju, kojom će prskati sve koji budu izazivali nerede, kako bi kasnije mogli da ih prepoznaju.

Predstavnik policije je rekao da su obezbedili "prenosive mašine za rasprskavanje boje" i da će ih koristiti, pre svega, da bi obeležili nasilnike koji se kriju pod maskama, kako prilikom intervencije ne bi stradali ljudi koji žele mirno da protestuju, preneo je Sputnjik.

Boja koja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << će se koristiti je jestiva i bezopasna, ali je policija upozorila da zadržava pravo da je ubaci i u kontejnere sa suzavcem, ukoliko se proceni da je to neophodno.

Demonstracije u Hongkongu počele su 9. juna zbog zakona koji predviđa mogućnost izručenja centralnim vlastima Kine. Taj zakon je kasnije suspendovan, ali protesti nisu prestali, već su se iz mirnih pretvorili u nasilne.

Do sada je uhapšeno više od 500 izgrednika, a u sukobima je povređeno 139 policajaca.

Autor: Fonet

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.