Izvor: Radio 021, 09.Jul.2020, 07:42

Policajci pretukli novinara Bete iako im je pokazao legitimaciju

Pripadnici MUP-a Srbije sinoć oko 23:30 časova potisnuli su demonstrante u Bulevaru kralja Aleksandra prema okolnim ulicama a u intervenciji su povredili izveštača agencije Beta, uprkos tome što im je pokazao novinarsku legitimaciju.

Oni su ga tukli pendrecima, iako im je stavio do znanja da je novinar na zadatku, čak i onda kada je pao na zemlju.

Novinar Bete zadobio je povrede i posekotine po glavi i kod oka, a policajci su se vraćali da ga tuku na zemlji. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 <<

Podsetimo da je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao kako policija ne želi prekomerno da reaguje, a da snimci sa protesta govore suprotno.

Inače, intervenciji je prethodilo ispaljivanje velike količine suzavca.

Kako javlja reporter agenciji Beta, policajci su u dužem vremenskom periodu ispaljivali ogromne količine suzavca prema demonstrantima koji su bili u rejonu Tašmajdanskog parka. Nakon toga došlo je do intervencije policije, koja je potisnula preostale demonstrante.

Više hiljada građana okupilo se sinoć oko Skupštine Srbije i do 20:30 časova su protestovali mirno, dok grupa demonstranata nije počela da gađa policiju kamenicama i molotovljevim koktelima i lomi metalne barikade oko parlamenta.

Incidenti su zabeleženi i na protestima u Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu. Kako je izgledao protest u Novom Sadu, gde je demolirana i Gradska kuća, možete videti OVDE.

Autor: Beta, 021

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.