Izvor: Radio 021, 10.Maj.2020, 21:06

Policajac pretučen u toaletu lokala u centru Novog Sada

Načelnik dežurne policijske službe G. M. pretučen je sinoć u jednom novootvorenom lokalu u centru Novog Sada, usled čega je zadržan na bolničkom lečenju.

Policajac je zadobio brojne hematome po glavi i nagnečenja vilične i jagodične kosti, a pronađen je u besvesnom stanju.

Novosadska policija uhapsila je J. J. (50) iz Vrbasa, zbog sumnje da je učinio krivična dela napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti i neovlašćeno držanje opojnih droga.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << />
Kako navodi policija, sumnja se da je J. J. noćas, u jednom ugostiteljskom objektu, naneo teške telesne povrede načelniku Dežurne službe Policijske uprave u Novom Sadu G. M. koji se legitimisao kao policijski službenik. Kod J. J. je, prilikom hapšenja, pronađena supstanca za koju se sumnja da je kokain.

Tom prilikom, uhapšene su još tri osobe koje su bile u društvu sa J. J,  i to N. P. (33) iz Sremskih Karlovaca, zbog sumnje da je učinio krivična dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet eksplozivnih materija i neovlašćeno držanje opojnih droga, kao i Z. B. (1967) iz okoline Novog Sada i Ž. M. (1969) iz Vrbasa, osumnjičeni da su učinili krivično delo ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti.

Kod N. P. policija je pronašla gasni pištolj i supstancu za koju se, takođe, sumnja da je kokain. Sumnja se, takođe, da su Z. B. i Ž. M. ometali policijske službenike u vršenju dužnosti tako što su im pružali fizički otpor prilikom hapšenja.

Četvorici osumnjičenih određeno je zadržavanje do 48 sati i biće privedeni, uz krivičnu prijavu, nadležnim javnim tužilaštvima.

S obzirom da su, prilikom ove intervencije pripadnika policije, povrede zadobili i neki od osumnjičenih, Sektor unutrašnje kontrole MUP detaljno će ispitati sve činjenice i okolnosti ovog slučaja, uključujući i postupanje policijskih službenika.

Kako je portalu Nova.rs javio jedan od očevidaca događaja, policajac G.M. je prvo tukao izvesnog J. J, koji je u tom momentu bio vezan za stolicu. Prema pisanju ovog portala, J. J. mu je zatražio da ga odveže i da se obračunaju "jedan na jedan”, na šta je G. M. pristao. Dvojac se potom povukao u toalet restorana. Nakon nekoliko minuta, J. J. je izašao iz toaleta i rekao još nekim policajcima koji su takođe bili tu da "im G. M. leži tamo".

Kako navodi Nova.rs, zatekli su ga bez svesti, na boku, a celo telo mu se treslo.

"Kolege su pokušale da mu izvuku jezik i oslobode disajne puteve. Nakon petnaestak minuta G. M. je došao sebi, a ubrzo je prevezen u bolnicu gde je zadržan", navodi ovaj portal.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.