Izvor: Radio 021, 14.Avg.2019, 20:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pokušale da plate mostarinu kovanicama, blagajnik pretio policijom

Dve žene koje su proteklog vikenda pokušale da plate mostarinu kovanicama na mostu do ostrva Krk doživele su neprijatnost.

Jedna od tih žena navodi da je u automobilu ispred nje bila njena prijateljica koja je mostarinu pokušala da plati kovanicama.

"Počela je da broji kovanice, ali je blagajnik to odbio i tražio da mu ih stavlja pravo u ruke", ispričala je za Indeks.

Navela je da su se kovanice verovatno rasipale, pa ih je blagajnik sve ubacio >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << u vozilo kroz prozor uz napomenu da će zvati policiju. Žena je na kraju platila mostarinu novčanicom.

Potom je njena prijateljica pokušala da preda 30 kuna (oko četiri evra) u najlonskoj kesici, na šta je blagajnik odgovorio da je alergičan na najlon. Insistirao je na predaji u ruke, a onda se scenario ponovio - bacio joj je novčiće i pretio policijom rekavši da želi da ga prevari.

"Kovanice su se rasule po automobilu", rekla je ova žena koja je takođe da bi izbegla scenu platila mostarinu novčanicama.

Iz Hrvatskih auto-cesta su saopštili da je proverena pritužba na spornu situaciju i da je zaključeno da je korisnici, prilikom pružanja kese blagajniku, ispao novac, te da je on konstatovao manjak i da je tražio da plati pun iznos i izdao račun.

Indeks podseća da je nedavno i bajkerima, koji su nezadovoljstvo naplatom mostarine iskazali plaćanjem u lipama, policija na kućne adrese poslala saobraćajne kazne u iznosu od 400 do 950 evra.

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.