Izvor: Radio 021, 11.Dec.2018, 22:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pokrajinska vlada uložila 300 miliona u opštinu Temerin

Pokrajinska vlada uložila je 300 miliona u opštinu Temerin.

Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević obišao je danas s pokrajinskim sekretarom za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vukom Radojevićem radove na izgradnji kanalizacione mreže u četiri ulice u Bačkom Jarku.

Radove sa 24 miliona dinara sufinansiraju Pokrajinska vlada i opština Temerin, a Milićević je rekao da je to značajan projekat za mesto Bački Jarak, jer će po završetku >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << radova, osim stambenih objekata, biti omogućeno priključenje na kanalizacionu mrežu važnih objekata kao što su škola, vrtić i ambulanta.

On je naveo da su radovi na komunalnoj infrastrukturi u Bačkom Jarku, nastavak zajedničkih projekata Pokrajinske vlade i opštine Temerin. "Pokrajinska vlada je u protekle dve i po godine u opštinu Temerin uložila oko 300 miliona dinara", kazao je Milićević i naveo da je među važnim investicijama koje su finansirane iz pokrajinskog budžeta rekonstrukcija predškolske ustanove u Temerinu, koja je koštala 32 miliona dinara.

Takođe, u najskorije vreme trebalo bi da počne i izgradnja servisne saobraćajnice u Bačkom Jarku, koja će povezati poslovnu zonu u Bačkom Jarku sa državnim putem II reda, a vrednost te investicije je oko 75 miliona dinara.

Milićević je još naveo da su ulaganja u opštinu Temerin primer, da kada se pristupi rešavanju problema građana sa sva tri nivoa vlasti – republičkog, pokrajinskog i opštinskog – rezultati ne izostaju.

Predsednik opštine Temerin Đuro Žiga je najavio da očekuje da sledeće godine počne izgradnja prečistača fekalne kanalizacije u Temerinu, čija je vrednost oko 420 miliona dinara, investicije koja je dogovorena na poslednjoj zajedničkoj sednici Vlade Srbije i Pokrajinske vlade.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.