Izvor: Radio 021, 13.Maj.2020, 14:39

Pokrajinska priznanja Miri Banjac i profesorki Biljani Škrbić

Dobitnica pokrajinskog priznanja u oblasti umetnosti "Pavle Jovanović" za 2019. godinu je dramska umetnica Mira Banjac, a pokrajinskog priznanja u oblasti nauke "Milutin Milanković" prof. dr Biljana Škrbić, redovna profesorka na Tehnološkom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu, odlučila je jednoglasno Komisija za dodelu pokrajinske nagrade i pokrajinskih priznanja.

Dramsku umetnicu Miru Banjac, koja je brojnim ulogama u pozorištu, na filmu i televiziji u prethodnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << više od šest decenija dala ogroman doprinos razvoju umetnosti i kulture, za laureata priznanja "Pavle Jovanović" predložili su Srpsko narodno pozorište i Sterijino pozorje.

Prof. dr Biljanu Škrbić, koja je redovna profesorka na Tehnološkom fakultetu od 1996. godine, za doprinos ugledu i prepoznatljivosti te visokoobrazovne ustanove i Univerziteta u Novom Sadu, prvenstveno iz oblasti interdisciplinarnog pristupa zaštiti životne sredine i analizi zagađujućih jedinjenja, za priznanje u oblasti nauke "Milutin Milanković" predložili su prof. dr Lidija Jevrić i prof. dr Gordana Ćetković.

Na predlog Komisije, kojom je predsedavao profesor Univerziteta u Novom Sadu dr Nenad Krstić, u skladu sa Naredbom o zabrani okupljanja na javnim mestima, Pokrajinska vlada je na današnjoj sednici donela odluku da se pokrajinska priznanja u oblasti nauke i umetnosti dodele na Svečanoj akademiji 25. novembra, kada će biti dodeljena pokrajinska priznanja iz oblasti kulture, obrazovanja, privrede, sporta i ravnopravnosti polova, kao i Nagrada AP Vojvodine "Mihajlo Pupin".

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.