Pokrajina za kombinovano vlasništvo u lokalnim medijima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Dec.2008, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pokrajina za kombinovano vlasništvo u lokalnim medijima

NOVI SAD - Pokrajinski sekretar za informisanje Ana Tomanova-Makanova smatra da se promena sadašnje vlasničke strukture lokalnih medija u Vojvodini treba odvijati po kombinovanom metodu.

Makanova je naglasila da bi opštine trebalo da budu manjinski vlasnici medija, drugi deo bio bi u vlasništvu zaposlenih, dok bi treći deo lokalnih medija bio privatizovan, saopšteno je iz Pokrajinskog sekretarijata za informisanje.

"Na ovaj način lokalni mediji dobijaju mogućnost >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da ostanu slobodni, novinari mogu da rade profesionalno, a finansije i sigurnost rada obezbeđuje treći vlasnik i to na tržištu u lokalnoj samoupravi. Lokalna zajednica bi konkursom sufinansirala proizvodnju medijskih programa", naglasila je Makanova.

Prema istraživanjima ovog sekretarijata, 90 odsto opština u Vojvodini smatra da lokalni mediji treba da promene sadašnju vlasničku strukturu po kombinovanom metodu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.