Izvor: Radio 021, 31.Jul.2019, 12:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počinje izgradnja 548 stanova za bezbednjake na Novom naselju

Gradnja 548 stanova za snage bezbednosti na Novom naselju počeće sledeće nedelje.

Kako se navodi u izveštaju o realizaciji projekta izgradnje stanova za bezbednjake, koji je danas razmatran na sednici Komisije za koordinaciju aktivnosti u izgradnji stanova za pripadnike snaga bezbednosti, kojom je predsedavala premijerka Ana Brnabić, a učestvovala ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović, radovi mogu da počnu budući da su sprovedene javne nabavke za izvođača radova >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << i stručni nadzor i da je Ministarstvo građevinarstva izdalo građevinske dozvole za ove radove.

"Izgradnja stanova za snage bezbednosti projekat je koji se veoma efikasno realizuje, počev od svega što je urađeno na pripremi lokacija i tehničke dokumentacije, do izdavanja građevinskih dozvola i otpočinjanja radova. Od februara ove godine krenula je izgradnja oko 800 stanova u četiri grada, a Novi Sad je sledeći grad u kojem počinjemo radove", kaže Mihajlović.

Kako je 021 pisao pre nekoliko dana, izgradnja tri zgrade sa po tri lamele i ukupno 548 stanova za bezbednjake na Novom naselju koštaće 2.264.466,94 dinara bez PDV-a i trajaće najmanje 480 kaledarskih dana.

Posao je pripao firmama "Best izgradnja" iz Novog Sada i "Set" iz Šapca na tenderu koji je sprovelo preduzeće "SPV Dunav". Ovu firmu je Vlada Srbije formirala u novembru prošle godine sa ciljem izgradnje zgrada za bezbednjake u vojvođanskoj prestonici, a njime direktno upravlja Građevinska direkcija Srbije.

Izgradnja će se finanasirati preko kredita od 2,4 milijarde dinara, koji će biti obezbeđen direktnim pregovorima sa bankama mimo postupka javne nabavke.

Takođe, pre ali i tokom gradnje biće urađena pirotehnička kontrola zemljišta, budući da je prostor duže od jednog veka služilo prvo za aerodrom, a potom se na njemu nalazila kasarna "Jugovićevo". Ovaj prostor je bombardovan tokom Drugog svetskog rata i 1999. godine, a u proteklih 20 godina su prilikom gradnje stambenih objekata ovde pronalažene avio-bombe.

Na Novom naselju u planu i veliki broj parking mesta, igrališta...

Zgrade će biti visine do šest spratova sa potkrovljem i po tri lamele. U ponudi će biti od jednoiposobnih stanova površine 36,48 kvadrata do troiposobnih od 79,97 kvadrata.

Planira se i veliki broj parking mesta, kao i dečija igrališta i zelene površine.

Dodajmo i da se u celom kompleksu severno od Bulevara vojvode Stepe pored ovih 548 stanova, planira i gradnja sportskog kompleksa sa atletskim stadionom i atletskom dvoranom, osnovnom školom, predškolskom ustanovom, kao i nizom stambenih blokova, tako da će tu biti ukupno 1.972 stana.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.