Počelo oslikavanje OPENS kampera, sledi mnogo uzbudljivih događaja

Izvor: Radio 021, 05.Okt.2018, 14:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počelo oslikavanje OPENS kampera, sledi mnogo uzbudljivih događaja

Trodnevni događaj oslikavanja OPENS kampera propraćen dnevnom žurkom počeo je danas u 11 časova, a sa ovom akcijom nastavlja se i za vikend.

U subotu od 11 do 16 časova kamper će se nalaziti na uglu Bulevara cara Lazara i ulice Stevana Musića, dok će u nedelju u isto vreme kamper biti na Štrandu, ispod mosta.

OPENS kamper će putovati po Srbiji i državama regiona i promovisati Novi Sad kao prestonicu omladine. Nekim gradovima OPENS će pokloniti i murale. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 <<

"Pozivamo mlade da se uključe u sve naše aktivnosti. I ne samo to, već da oni sami budu inicijatori događaja, programa, projekta i sličnih aktivnosti koje žele u svom gradu. Zato smo i pokrenuli konkurs, sa željom da mladim grafiterima u Novom Sadu pružimo priliku da ostave trag na kamperu koji će obići region i državu tokom naredene godine u sklopu naših programa," izjavila je portparolka OPENS-a, Ivana Miloradov.

Proteklih meseca dana, na OPENS-ovom sajtu bio je organizovan konkurs u kom su se nadmetali mladi novosadski crtači grafita. Među onima sa najviše glasova publike, žiri je odabrao tri najbolja. Filip Stefanović, Aleksa Jovanović i Jovan Lučić pobednici su konkursa.

"Želeo sam da iskoristim priliku da pokažem šta znam. Titula omladinske prestonice Evrope je veliki reflektor na sve mlade u Novom Sadu i jako je dobro što možemo u svojim sferama interesovanja da je iskoristimo. Ja bojim grad na ovaj način i mnogo mi je drago što sada imam priliku da budem deo nečeg većeg, trajnijeg i nečega što je za moj grad", kazao je dvadesettrogodišnji Filip Stefanović.

U daljem periodu slede mnoge radionice, izložbe i razni događaji posvećeni mladima.

Vukašin Grozdanović, koordinator OPENS organizacije, najavio je svečano otvaranje OPENS-a za 19. januar, a 21. novembra održaće se Skupština Evropskog foruma mladih na kojoj će biti izglasana omladinska prestonica za 2021. godinu.

Mlade iz Novog Sada, ali i one koji dođu u posetu, očekuju brojni događaji kao što su Festival boja i OPENS Youth Fair. Kako Grozdenović navodi, ideja iza omladinske prestonice kuluture mnogo je više od zabave i ona uključuje ozbiljne aktivnosti koje za cilj imaju poboljšanje života mladih.

"Program participativnog budžetiranja mladih pokrenut ove godine gde će mladi u školama po prvi put moći da odluče kako će se koristiti sredstva iz budžeta namenjena njima. Oni će imati priliku da glasaju za projekte koji su oni sami predložili. Za sada se taj program primenjuje u deset škola, a ideja je da se to proširi i postane stalna praksa", rekao je Grozdanović.

On je dodao da je u pripremi i saradnja sa brojnim kompanijama koje će mladima omogućiti besplatne kulturne i zabavne sadržaje koji spadaju u njihova osnovna ljudska prava.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.