Izvor: Luftika.rs, 05.Nov.2019, 17:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pismo koje ćete poželeti da pošaljete svojoj majci

Ljubav između majke i deteta neraskidiva je veza koja se teško može opisati. Deca uglavnom tek kada odrastu majci priznaju neke stvari, a jedna kćerka majci je posvetila tekst koji prenosi Zelena učionica.
Tebi koja si me devet meseci nosila ispod srca. Tebi koja si me rodila i sama mi dala ime, da ga ni po kome ne nosim i da mi ga svi ne biraju, da budem svoja.
Držala sam te za suknju do sedme godine i plakala sam kad god si kretala na posao. Do desete sam spavala uz tvoju spavaćicu. >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << Onu mirisnu, roze, sa tri dugmeta na grudima. Do osamnaeste jedva da sam nekoliko puta prespavala van kuće.
Zamisli, nisam ti nikad rekla da mi je bio mrkli mrak u punoj kući kad god bih ranije došla iz škole, a ti nisi bila tu. I da mi je bilo najlepše jutro svaki put kad sam ti kroz san čula glas.
Uvek sam govorila kako ličim na tatu, a ja sam ustvari sve češće ista ti. Pomalo zabrinuta, oprezna i neodlučna. Brzo planem, ali se još brže ugasim i zaboravljam ljudima loše strane i uvek iznova dajem šanse. Zamisli, nikad ti nisam rekla kako sam baš srećna kad zaličim na tebe. Na tebe koja si stub i temelj i krov. Na tebe bez koje bi se kuća za tren urušila i bez koje bi se ćutnje produžavale. Zbog tebe kuća miriše na pecivo, na voće, na kolač od višnje i rasuti šećer u prahu.
Zbog tebe miriše posteljina kao nigde drugo- na sunce, na tvoje ruke i na mir. Iscedila si hiljadu obloga i toliko čajeva skuvala i ko zna koliko noći spavala sedeći pored mojih nogu. Hiljadu puta si se trgnula iz nemirnog sna da vidiš da li još uvek gori svetlo i strepela ujutru da li je sva obuća na broju. Bezbroj nedelja si provela kuvajući, pakujući, ispraćajući. Sve si nam dala i sačuvala si nam dom.
Volela bih da se više smeješ i da manje brineš i da ti se vrati kroz mir svo dobro koje si drugima učinila.
Zamisli, mama, nikada ti nisam rekla, ali ti si zenica mog oka i najdivniji miris mog detinjstva. Moja kuća će celog života biti tamo gde si ti.
Autor: Angela Bisak
Nije svaki otac TATA, a moj tata je najbolja mama na svetu

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.