Izvor: Radio 021, 24.Jan.2020, 16:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pikaso osuđen na 15 godina zatvora zbog pokušaja ubistva u Kliničkom centru Vojvodine

Dušan Murgaški zvani Pikaso (60) osuđen je na 15 godina zatvora zbog pokušaja ubistva u Kliničkom centru Vojvodine, nanošenja teških povreda i ugrožavanja sigurnosti.

Viši sud u Novom Sadu osudio ga je prvostepeno na jedinstvenu kaznu jer je u februaru 2019. napao rođaka sa kojim je prethodno pio alkohol i pretio da će ga ubiti, a dan kasnije, posle trežnjenja u Urgentnom centru, sa 1,15 promila alkohola u krvi, nožem je nasrnuo na servirku na obližnjoj Klinici za >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << rehabilitaciju.

Prilikom izricanja presude, predsedavajući sudija Vidoje Mitrić naveo je da je uzeto u obzir i da je Murgaški višestruki povratnik i da je dela počinio samo nekoliko meseci nakon izlaska iz zatvora.

Odlukom suda, on je za pokušaj ubistva osuđen na 12 godina zatvora, za nanošenje teških povreda 3 godine, a za ugrožavanje sigurnosti 6 meseci, što je pretvoreno u jedinstvenu kaznu od 15 godina zatvora. Sud je odlučio i da mu bude produžen pritvor.

Pomenimo i da je suđenje bilo kratko i da je počelo u decembru, uz dva pretresa.

Murgaški je do sada osam puta osuđivan za razna krivična dela, od čega više puta za ona sa elementima nasilja, kao što je silovanje i da je veći deo života proveo u zatvoru. Ukupno je u zatvorima do sada bio 38 godina.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"PIKASO POČINI ZLOČIN ČIM IZAĐE IZA ZATVORA" Silovatelj osuđen na 15 godina zbog pokušaja ubistva, šokirao sve odbranom: "Možemo da se kladimo da sam tad bio pijan"

Izvor: Blic, 24.Jan.2020

Višestruko osuđivani silovatelj Dušan Murgašk (60), zvani Pikaso, osuđen je na 15 godina robije zbog pokušaja ubistva radnice KCV i premlaćivanje poznanika.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.