Perčević za devet sati blokade računa traži od banke 93 miliona evra odštete

Izvor: Radio 021, 28.Sep.2018, 10:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Perčević za devet sati blokade računa traži od banke 93 miliona evra odštete

Nekadašnji funkcioner SPS-a Goran Perčević tuži Alfa banku i tvrdi da je glavni krivac za propast njegove firme "Interkomerc", zbog blokade računa koja je trajala samo devet sati, piše "Blic".

Perčević pokušava da spase svoju firmu, koja ukupno duguje 310 miliona evra, Unapred priprimljenim planom reorganizacije (UPPR). Prema navodima lista, sastanak sa poveriocima bi trebalo da se održi danas.

Njemu je, piše Blic, Alfa banka 2012. godine odobrila kredit od >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << 1,5 miliona evra, ali kako nije poštovao ugovor, 2013. mu je blokirala račun i uspela da naplati 600.000 evra. Blokada je, međutim, trajala samo devet sati, jer su obe strane postigle dogovor.

Perčević sada tuži banku i tvrdi da je glavni krivac za propast njegove firme, koja je zbog dugova već tri i po godine u predstečajnom postupku. Za tih devet sati, kako navodi "Blic", Perčević traži odštetu od 93 miliona evra, koliko je navodno firma izgubila tokom kratkotrajne blokade računa.

Perčević tvrdi da će poverioce obeštetiti tim novcem, iako u postupku nije zakazano ni pripremno ročište.

Alfa banka je podnela krivičnu prijavu protiv Perčevića, ali su tužili i veštake i procenitelje koje je angažovao njegov "Interkomerc", naveo je list.

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

PROPALI SPS TAJKUN VARA POVERIOCE Goran Perčević pokušava da ojadi firme i banke za 93 MILIONA EVRA

Izvor: Blic, 28.Sep.2018

Koliko novca kontroverzni biznismen Goran Perčević navodno može da napravi za samo 9 (devet) sati rada, sa početnim ulaganjem od 600.000 evra? Ako verujete Perčeviću - a mnogi su zažalili što su to uradili - čak 93 miliona evra!

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.