Izvor: Radio 021, 25.Avg.2019, 07:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Patrole srpskih i kineskih policajaca u septembru na ulicama Novog Sada, Beograda i Smedereva

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović razgovarao je sa ambasadorkom Kine Čen Bo o uspostavljanju zajedničkih policijskih patrola u septembru kada se očekuje najveći priliv kineskih turista u Srbiju, saopštilo je Ministarstvo.

To je "pilot projekat" tokom kojeg će kineski policajci imati savetodavnu ulogu u patrolama i pomagaće srpskim policajcima u razgovoru s kineskim turistima.

Ministar i ambasadorka su razgovarali i o saradnji specijalnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << jedinica i o organizovanju obuke, a Stefanović je istakao da je intenzivna saradnja policija neophodna u borbi protiv savremenih bezbednosnih izazova.

Podsetimo, ranije je najavljeno da će zajedničke patrole biti u Novom Sadu, Beogradu i Smederevu.

U pitanju su policajci koji neće primenjivati policijska ovlašćenja, već će pomagati srpskim policajcima u komunikaciji sa kineskim državljanima, kao i u komunikaciji svojih sunarodnika sa našim državnim organima, kako bi njihova bezbednost bila veća na teritoriji naše zemlje.

Još nije poznat broj kineskih policajaca koji će patrolirati u Srbiji.

Autor: 021

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.