Izvor: Radio 021, 29.Okt.2020, 11:33

Pastor: Radićemo kao da će mandat trajati četiri godine, ali nije isključeno da će biti kraći

Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor izjavio je da smatra da će sadašnji saziv vojvođanskog parlamenta trajati četiri godine, jer se to nije dogodilo u dosadašnjoj praksi najvišeg predstavničkog organa.

"Moram da kažem da nisam čuo ni od koga ideju da bi trebalo da se skraćuje mandat, ali to ne isključuje takvu mogućnost. Ako neko ima tako masivnu parlamentarnu većinu, kao što danas ima Srpska napredna stranka i u ovom parlamentu, onda mislim da postoje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << sredstva primenom kojih se na legalan i legitiman način takva situacija može izazvati. Ali nisam do sada video ni od koga izjavu u vezi sa takvom namerom, niti je u dosadašnjoj tridesetogodišnjoj praksi vojvođanske skupštine bilo prevremenog mandata. Tako da ja na bazi toga mislim da je to danas za mene jedan realan pristup. Radiću i zalagaću se, sa svima ostalima, kao da će mandat trajati četiri godine, a kakav će biti i koliko će trajati, to je sada deo života", poručuje Pastor.

On je rekao i da će imati zadovoljstvo da predloži Igora Mirovića za budućeg predsednika Pokrajinske vlade, za kojeg kaže da ga je upoznao kao "korektnog i ambicioznog čoveka, koji može da udovolji izazovima koji predstoje".

"Vlada će biti vlada kontinuiteta i biće nastavak one prethodne, što ne doživljavam kao minus ili slabost, već kao dodatnu snagu, jer se u kontinuitetu, bez potrebe upoznavanja, ulaženja u problematiku, mogu nastaviti tokovi koji su započeti na bazi istih prioriteta koji su bili zastupani u prethodne četiri godine", zaključuje predsednik Skupštine Vojvodine.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.