Izvor: Radio 021, 30.Avg.2020, 08:02

Parlamentarni izbori u Crnoj Gori: Glasanje za poslanike u doba korone

Peti put od sticanja nezavisnosti, građani Crne Gore biraju 81 poslanika Skupštine.

BBCParlamentarne izbore u Crnoj Gori obeležava velika neizvesnost

Šest koalicija i pet stranaka nadmeće se za glasove više od pola miliona građana Crne Gore upisanih u biračke spiskove.

Na 1.217 biračkih mesta glasa se od 7 do 20 časova, pa se očekuje da tokom večeri Državna izborna komisija saopšti prve preliminarne rezultate.

Osim za 81 poslanika Skupštine >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Crne Gore, građani pet opština biraće i lokalne predstavnike.

Lokalni izbori sprovode se u opštinama Budva, Kotor, Tivat, Andrijevica i Gusinje.

Ko je ko na parlamentarnim izborima u Crnoj Gori Kome odgovara nestabilna Crna Gora Milo Đukanović: „Niko me neće srušiti"

Prema predizbornim prognozama i anketama, očekuju se neizvesni izbori i politička utakmica vladajuće Demokratske partije socijalista (DPS) Mila Đukanovića i opozicionih lista koje nastupaju u više kolona.

Izbori u doba epidemije virusa korona

Glasači u Crnoj Gori obavezni su da na biračkom mestu nose masku koju mogu skinuti samo tokom identifikacije.

Dezinfekcija ruku obavlja se na ulasku na biračko mesto i tokom procesa glasanja, a obavezno je i držanje fizičke distance.

Iako je najpre preporučeno da birači sa potvrđenim virusom korona ili u samoizolaciji ne mogu da glasaju jer bi to predstavljalo previsoki rizik za zdravlje, Ministarstvo zdravlja Crne Gore ipak je propisalo način da i oni izađu na birališta.

Zaraženi glasaju samo pismenim putem iz svojih domova, dok oni u samoizolaciji koji nemaju potvrđen virus izlaze iz karantina samo do biračkog mesta.

Ko je ko na glasačkom listiću Socijaldemokrate - Ivan Brajović Bošnjačka stranka - Rafet Husović Hrvatska građanska inicijativa Socijaldemokratska partija Hrvatska reformska stranka Crne Gore Crno na belo - Dritan Abazović Albanska koalicija Jednoglasno DPS - Milo Đukanović Za budućnost Crne Gore - Demokratski front i partneri Albanska lista Mir je naša nacija - Aleksa Bečić i Miodrag Lekić

Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Autor: BBC News na srpskom

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Parlamentarni izbori u Crnoj Gori: Glasanje za poslanike u doba korone

Izvor: B92, 30.Avg.2020

Peti put od sticanja nezavisnosti, glasači u Crnoj Gori biraju 81 poslanika Skupštine.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.