Izvor: Radio 021, 12.Dec.2018, 18:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Papa uklonio tri kardinala iz kabineta zbog umešanosti u skandal pedofilije

Poglavar Rimokatoličke crkve papa Franja uklonio je iz svog neformalnog kabineta trojicu kardinala od kojih su dvojica umešana u skandal seksualnog zlostavljanja koju je katolička crkva dugo skrivala.

Vatikan je saopštio da je papa u oktobru uputio pisma trojici kardinala u kojima je zahvalio na petogodišnjoj saradnji u takozvanoj "Grupi 9" posvećenoj reformi Vatikana i reorganizaciji birokratije.

U pitanju su kardinali iz Čilea Havijer Erazuris, Australije Džordž >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Pel i Konga Loran Monsengvo Pasinija.

Erazuris je optužen da je prikrivao seksualna zlostavljanja sveštenika dok je bio nadbiskup Santijaga, dok je Pel optužen za seksualna zlostavljanja i njemu treba da bude suđeno u rodnoj Australiji.

Kardinal iz Konga je sam odlučio da ode i svoje mesto u "Grupi 9" želi da ustupi drugom kardinalu iz Afrike.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.